“Ce ne trebuie pentru a construi o afacere de succes în aceste timpuri nesigure?” (BIZCATALYST)

Noul meu articol pe BIZCATALYST “Ce ne trebuie pentru a construi o afacere de succes în aceste timpuri nesigure?


La început trebuie să aflăm măsura în care lumea a trecut la un nou program în ultimele luni. Astăzi, trăim într-o lume complet diferită. Este ca și cum extratereștrii ne-ar fi vizitat și ar fi implantat un cip nou în realitatea noastră, schimbându-ne condițiile din jur, comportamentele și modurile noastre de a gândi.

Totuși, suntem încă într-o fază de tranziție și, de asemenea, multe persoane continuă să încerce să funcționeze în conformitate cu programul depășit al lumii noastre pre-coronavirus, un program care prioritiza valorile beneficiilor proprii ȋn locul beneficiului celorlalți.

Dacă am înțelege tendința evolutivă a naturii de a ghida toate părțile sale spre o conexiune perfectă și interdependentă, atunci am vedea cum schimbările de astăzi sunt în beneficiul nostru final: ele vin să ne aducă mai aproape unul de celălalt, nu neapărat fizic, ci către o mai mare apropiere a inimilor.

Și când ne simțim mai aproape unul de celălalt, ne simțim mai fericiți, mai încrezători, mai ȋn siguranţă și mai sănătoși.

Prin urmare, ceea ce avem nevoie mai mult decât orice astăzi, este un mediu care poate susține, încuraja și ghida conexiunea noastră, astfel încât să ne putem echilibra relațiile cu noul nostru program de dezvoltare – condiții care necesită o cooperare sporită și grijă unul pentru celălalt.

Dacă nu reușim să ne îmbunătățim atitudinile unul față de celălalt pentru a se potrivi cu dependența reciprocă și responsabilitatea cerută de noul program de astăzi, atunci vom simți o greutate din ce în ce mai mare pe umerii noștri, cu atât mai mult cu cât muncim mai greu de la o zi la alta.

Natura, prin intermediul coronavirus, ne-a plasat în noi condiții tocmai pentru a ne transforma.

Startup-urile de astăzi trebuie să țină cont de asta.

Dacă afacerile noastre din trecut au sfârșit într-o piață care ne-a pus unul ȋmpotriva celuilalt, acum totul trebuie să se schimbe. Vom avea totuși nevoie de concurență, dar competiția noastră trebuie să se schimbe de la egoism, unde încercăm să obținem cât mai mult din piață pentru afacerea noastră, la o competiție în care fiecare dintre noi ne propunem să contribuim cu cât mai multă valoare pentru umanitate.

Și ce înseamnă astăzi „valoare”? Înseamnă că aveți grijă ca nevoile tuturor să fie satisfăcute, precum și să îi ajutaţi pe toți să devină cu adevărat fericiți, să se simtă în siguranță și sănătoși, prin îmbunătățirea calității relațiilor umane.

Prin urmare, oricine este suficient de îndrăzneț pentru a iniția un start-up în această perioadă, ar trebui mai întâi să fie echipat cu cunoștințe suficiente și cu un mediu care să înțeleagă tranziția în care se află lumea și apoi să creeze instrumente care să îi ajute pe oameni să se simtă mai aproape unul de celălalt.

De exemplu, există destul spațiu pentru tehnologie să dezvolte mijloace cu ajutorul cărora ne putem simți împreună într-o singură cameră, și chiar mai mult, ca părți ale unui singur întreg în care fiecare respirație și contact sunt simţite de toată lumea.

Cu alte cuvinte, pe măsură ce ne îndreptăm spre descoperirea strictei noastre interdependențe, putem dezvolta tehnologii care ne ajută să simțim ce înseamnă să ne simțim ca unul ȋmpreună cu ceilalți și care, astfel, ne vor ajuta să ne ghidăm tranziția inevitabilă mult mai pozitiv și mai armonios.

Astfel, avem nevoie de startup-uri care să completeze în mod autentic nevoia umană de conexiune, ceea ce va netezi trecerea de la gradul nostru actual, la sprijin reciproc și consideraţie mai mari.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed