„Ce părere aveți despre Israelul care comandă un al doilea blocaj al coronavirusului după redeschiderea blocată?” (Quora)

Michael Laitman, în Quora: „Ce părere aveți despre Israelul care comandă un al doilea blocaj al coronavirusului după ce a fost redeschis?”

În timp ce trăiesc în Israel, cred că avansăm cu adevărat în înțelegerea noastră de ce suntem închiși, că forțe mai mari dincolo de ceea ce oamenii instigă în această lume ne închid pentru a ne oferi ocazia să stăm și să contemplăm mai adânc motivele din spatele acestui întreg fiasco.

Când înțelegem că legile naturii trebuie să ne aducă într-o legătură pozitivă între ele și că natura ne cere doar de la noi să ne îmbunătățim atitudinile și conexiunile – că devenim mai atenți, responsabili și iubitori unii faţă de alții – atunci putem măsura noi înșine în raport cu o astfel de așteptare și să vedem unde greșim.

În prezent, nu am făcut nicio mișcare pentru a ne conecta pozitiv unul cu celălalt deasupra urii de foc care arde în societatea noastră. Atitudinile noastre negative unul față de celălalt au ca rezultat fenomene pe care le percepem ca fiind negative, dar este ca şi cum niște copii se comportă greșit și ai căror părinți le spun să meargă în camerele lor pentru a se așeza și a se gândi la ceea ce au greșit.

Israelul este plin de ură. De asemenea, cu cât situația devine mai rea, cu atât ura crește aparent. Ca atare, devine neclar cât de rău va continua să devină dacă nu reușim să ne ciupim pentru a ne trezi din cursul nostru negativ.

De aceea susțin blocarea actuală în Israel.

Pe de o parte, va pune presiune pe mulți oameni de aici, dar, pe de altă parte, și, mai important, ne oferă o oportunitate de a ne întreba despre scopul său final și despre ce putem face în cele din urmă.

Prin urmare, doresc ca oamenii din Israel să înțeleagă că fenomenele negative care se desfășoară aici se datorează fundamental urii noastre unul față de celălalt. Coronavirusul apare astfel ca un fel de pedeapsă pentru eșecul nostru de a ne ridica deasupra diviziunii și animozității noastre.

Am ajuns la un stadiu al dezvoltării umane în care natura se așteaptă ca noi să începem să urmăm legile sale – legi pe care înțelepții le-au exprimat cu multe generații în urmă în principiul „Și îți vei iubi aproapele ca pe tine însuți”. Legătura pozitivă și unitatea dintre toți oamenii este regula Torei și respectarea inițială a acestor reguli ne-a acordat numele „poporul Israel” pentru început.

Supunerea unui control serios de sine pentru a vedea cum operează natura noastră egoistă umană asupra noastră, în spatele fiecăror acțiuni, gânduri și dorințe, într-un mod care ne separă unul de celălalt, este o parte importantă a progresului nostru către o viață mult mai bună pentru noi toate. Descoperind răul încorporat în natura noastră egoistă, putem continua să dorim o corectare a unui astfel de rău și să începem să construim conexiuni noi și pozitive deasupra drumurilor noastre divizate.

Dacă vom reuși să ne gândim la starea noastră actuală în conformitate cu liniile menționate aici, ne putem aștepta să dispară coronavirusul – întrucât am intra în echilibru cu un nou stadiu de dezvoltare la care ne invită natura.

Fotografie de Robert Bye pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: