“Ce putem învăţa din pandemia de Coronavirus” (Thrive Global)

Jurnalul Thrive Global” a publicat noul meu articol: “Ce putem învăţa din pandemia de Coronavirus

Dacă vom continua să ne conectăm negativ, vom crea condiții ca tot mai mulți viruși și probleme să iasă la suprafață.

Foto: Vânzătorul Cedric McIver dă restul unui client în Farmers Public Market din Oklahoma City, Oklahoma, S.U.A., 21 martie 2020. Poza făcută pe 21 martie 2020. REUTERS / Nick Oxford
Spre deosebire de pandemiile din trecut, care au afectat localități și regiuni, pandemia coronavirusului este globală. Îi afectează pe toți oamenii din lume.

Astăzi, umanitatea are o preocupare comună, întrucât virusul s-a răspândit pe planetă, fără să ia în calcul granițele naționale sau statutul social. Mai mult, experții prezic că pandemia va dura cel puțin un an, până când vom dezvolta mijloacele de combatere ale acestuia.

Pandemia ne-a atenţionat punându-ne in faţă câteva întrebări serioase:

  • Ce trebuie să se întâmple pentru a ieși din pandemie și a ne întoarce la viețile noastre obişnuite?
  • În afară de respectarea recomandărilor guvernamentale, ce se cere de la noi în timpul acestei pandemii?
  • De ce apar, astfel de probleme copleșitoare și derutante?
  • Cum putem rezolva toate problemele cu care ne confruntăm în viața noastră?

Pe de o parte, pandemia evidențiază vastitatea interconectării și interdependenței noastre globale. Pe de altă parte, conexiunile noastre sunt egoiste, fiecare persoană trăiește punȃnd accent pe beneficiul propriu, înaintea beneficiului celorlalți.

Trăim interdependent, dar fiecare trage spre el sau spre ea capătul funiei care ne leagă pe toți. Ajungem astfel la situații în care conexiunile dintre noi se sfărâmă și toți cădem pe jos. Este exact ce simțim acum, o dată cu distanțarea socială în masă impusă de pandemie.

Pandemia actuală a apărut pentru a evidenția paradigma sumbră competitiv-egoistă în care trăim. Acum, îndepărtați fizic unul de celălalt, ar trebui să ne utilizăm timpul pentru a defini forma optimă a conexiunii umane.

Va trebui să ajungem la conexiuni armonioase și echilibrate între noi. Aceasta este singura modalitate de a simți armonia și echilibrul cu natura.

Michael Laitman

De asemenea, în timp ce ne imaginăm conexiunea perfectă dintre oameni, plănuim cum putem crea conexiuni pozitive și unificatoare. Conexiuni pe care niciun virus nu le va putea rupe.

Cu alte cuvinte, coronavirusul este modul naturii de a ne spune că legătura noastră unul cu celălalt este defectuoasă: că fiecare acordăm prioritate propriilor beneficii, înaintea beneficiului altora.

Cum putem începe repararea acestei greşeli?

Putem face acest lucru învăţând legile naturii, faptul că natura este o calitate a iubirii și a dăruirii, care îi îndrumă pe toți către stări din ce în ce mai unitare, că toate problemele noastre rezultă din dezechilibrul nostru cu natura, dar că echilibrul cu natura ne va rezolva toate problemele. Vom învăța că echilibrul cu natura înseamnă grija pentru ceilalţi, egală cu grija față de noi înșine.

Coronavirusul este problema comună a umanității. El ne arată că toţi suntem părți ale unui singur sistem, interdependent la nivel global. Ne cere să trezim în noi nevoia de consideraţie și responsabilitate reciprocă.

Prin urmare, pentru a încuraja apropierea și echilibrul cu natura, umanitatea ar trebui să tragă cel puțin două concluzii:

1) Pandemia de coronavirus nu este o coincidență. Este parte din procesul prin care natura îndrumă umanitatea și se străduiește să ne conecteze pozitiv pe toți, într-un singur sistem.

2) În acest sistem, există legi pe care natura ne va obliga să le acceptăm, fie de bună voie – prin propria noastră inițiativă de a ne conecta pozitiv, deasupra înclinațiilor noastre egoiste – fie fără voie – prin probleme și crize, cum ar fi coronavirusul, care iese la suprafață pentru a ne zgâlţȃi infrastructura bazată pe ego, astfel încât să începem să analizăm și să revizuim modul în care sunt croite viețile noastre, până când vom căuta o direcție diferită, concentrȃndu-ne pe beneficiul celorlalți, înaintea celui personal.

Natura ne conduce către o formă de conexiune pozitivă şi completă.

Într-un fel sau altul, cu acordul nostru de a ne conecta pozitiv și de a trece în mod plăcut prin acest proces, sau fără acordul nostru, caz în care vom suporta lovituri, suntem nevoiți să parcurgem acest proces.

Va trebui să ajungem la conexiuni armonioase și echilibrate între noi, aceasta este singura modalitate de a realiza armonia și echilibrul cu natura.

Dacă vom continua să ne raportăm negativ unul faţă de celălalt, vom crea condițiile necesare ca mai tot mulți viruși și probleme să iasă la suprafață. Problemele vor apărea în locurile în care am ratat șansa de a stabili conexiuni pozitive, peste cele negative.

Prin urmare, sper că vom folosi această perioadă de distanțare socială care ne-a fost impusă, pentru introspecție și vom învăţa cum putem, în final, să devenim mai conectați, similari cu forma perfect conectată a naturii.

Publicat pe 25Martie, 2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed