“Ceva precum coronavirusul poate fi sfârșitul lumii?” (Quora)

Michael Laitman pe Quora: “Ceva precum coronavirusul poate fi sfârșitul lumii?

Nu. Nu este niciun sfârșit al lumii. Materia se schimbă și se upgradează continuu, nu moare niciodată.

Coronavirusul, precum și alte epidemii, dezastre naturale și toate manifestările negative ale naturii față de noi, ies la suprafață pentru ca într-un final să ne aducă mai aproape de natură.

Am putea crede că asta este absurd, căci cum ar putea un virus care omoară și îmbolnăvește așa de mulți oameni să ne aducă mai aproape de natură?

Poză de Claudio Schwarz | @purzlbaum pe Unsplash

Natura este un sistem interconectat și interdependent care se raportează la toate părțile ei – minerale, vegetale, animale și umane – ca la un singur întreg. Nu se raportează la corpurile noastre fizice, ci la ceea ce ne face oameni: atitudinile noastre față de ceilalți.

Permițând ca atitudinile noastre față de ceilalți să rămână egoiste și centrate pe sine, concentrate doar pe a ne aduce nouă înșine beneficii pe seama altor oameni și a naturii, trezim un răspuns negativ de la natură. Loviturile de la natură vin într-un final pentru a ne trezi nevoia de a ne schimba atitudinea noastră egoistă cu o atitudine echilibrată cu natura.

Dacă ne raportăm la reacția naturii – la acest fenomen aparent negativ, coronavirusul și mulțimea de alte lovituri pe care le îndurăm – ca la un sistem complet interconectat și interdependent care vrea și încearcă să ne aducă în echilibru cu ea însăși, atunci răspunsul nostru corect ar fi să ne unim atitudinile noastre față de celălalt pentru a se potrivi cu integralitatea naturii.

Cu alte cuvinte, răspunsul nostru corect la loviturile naturii, în special la coronavirus, este să descoperim cum să ne conectăm mai bine, pentru a deveni mai uniți și a ajunge la echilibru cu natura.

Prin urmare, în special acum, în condițiile de distanțare socială impuse de coronavirus, trebuie să folosim timpul pentru a ne face o analiză personală, pentru a ajunge la realizarea faptului că această criză a venit ca răspuns la dezechilibrul în care ne găsim față de natură. Trebuie să căutăm căi prin care putem deveni mai uniți și mai echilibrați cu natura.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed