“Cine se teme de un şomaj ridicat?” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Cine se teme de un şomaj ridicat?

 

Nu ne întoarcem la afaceri ca de obicei. Poluarea aerului din China a revenit, deoarece fabricile pornesc din nou la foc ȋncins, dar cumpărătorii nu se vor mai întoarce la zilele dinainte de COVID. America declanseaza falimentele si impozitele mai mari, spune Larry Fink de la BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume; Europa este probabil să crească impozitele pentru a-și acoperi „subvențiile pentru recuperarea post-COVID”, potrivit Reuters, iar piața mondială de lux este „îndreptată spre o scădere de 18%”, scrie South China Morning Post.

Pe măsură ce oamenii învață despre importanța solidarității, responsabilității reciproce și a altor activităţi sociale, respectul lor de sine va crește pe măsură ce vor deveni membri activi care realizează aceste valori în practică.”

Deci nu ne întoarcem la afaceri ca de obicei. Dar nu este doar din cauza impozitelor mai mari și a șomajului. Nu ne întoarcem la felul în care eram, pentru că ne-au dus în locul în care ne aflăm – intrând și ieșind din blocaje, neliniștiți de viitor, nesiguri de prezent și, în general, păcăliți. Multe persoane pur și simplu nu vor să se întoarcă la viețile lor anterioare; nu au fost atȃt de minunate.

Întrucât șomajul va rămâne ridicat și mulți oameni vor fi stresați de numerar și, de asemenea, cei care sunt angajați nu vor reveni bucuroşi înapoi la zilele anterioare virusului, multe întreprinderi nu vor supraviețui. Și dacă mai avem bani în plus, creșterea impozitelor și falimentelor vor înăbuși puțina tendință care ne-a mai rămas pentru ieșiri sau cumpărături.

Lumina de la capătul tunelului

În ciuda a tot ceea ce tocmai am scris, sunt foarte fericit de locul în care ne aflăm acum, deși aș dori să ajungem aici într-un mod mai ușor. Oricum ar fi, am ajuns în sfârșit în starea inevitabilă, în care autoritățile trebuie să abordeze problema. Beneficiile de șomaj și bonurile alimentare nu vor rezolva nimic. Zeci de milioane de oameni sunt în permanență în afara pieței de muncă, iar previziunea este că numărul lor doar va crește.

Aceasta necesită o revizuire, o regândire completă a structurii societății. Singura modalitate de a evita o prăbușire socială totală, izbucnirea unor revolte violente, instalarea legii marțiale și cine știe ce alte catastrofe, este să se facă două lucruri simple:

  1. Oferirea fiecărei persoane îndreptățite la subvenții guvernamentale, unei burse care va înlocui toate celelalte prestații. Bursa va fi suficientă pentru a permite o viață respectabilă – deși nu luxoasă. Mâncarea, îmbrăcămintea, locuința, îngrijirea sănătății, educația și anumite recreeri și vacanțe trebuie să fie oferite pentru fiecare persoană. Acestea sunt nevoile umane de bază, nu luxul.
  2. În schimbul primirii bursei, fiecare persoană va participa la cursuri, care vor da informații despre lumea în care trăim, atât în ceea ce privește guvernarea, finanțele de bază și alte abilități de viață, cât și informații mai cuprinzătoare despre situația lumii astăzi, în urma crizei coronavirusului.

Scopul studiilor nu este doar educarea oamenilor, deși acest lucru este important.

Scopul este de a-i ajuta să se conecteze social și emoțional unul cu altul, la familiile lor, orașul și țara lor. Oamenii care simt că se află ȋn locul căruia ȋi apartin, nu ies și nu își distrug propriile orașe sau țări, mai ales dacă finanțele personale.le sunt asigurate.

De-a lungul timpului, absolvenții programului vor deveni ei înșiși profesori, deoarece tot mai mulți oameni se găsesc permanent fără muncă. Dar, spre deosebire de ziua de azi, în cazul în care șomerii se simt adesea degradați și își pierd respectul de sine, contribuția socială a programului de studii va fi atât de substanțială încât oamenii ȋl vor urma cu plăcere.

Pe măsură ce oamenii învață despre importanța solidarității, responsabilității reciproce și a altor activități sociale, respectul lor de sine va crește, pe măsură ce vor deveni membri activi, care realizează aceste valori în practică. La fel cum astăzi oferim servicii sociale și considerăm că sunt importante, oamenii angajați în aceste studii vor deveni atât de conectați, atât de grijulii, încât vor schimba întreaga atmosferă din cartierele și comunitățile lor. Contribuția lor imensă la coeziunea societății va fi atât de substanțială încât vor deveni pilonii societății, baza pentru construirea unor comunități durabile și fericite.

Dacă acest viitor luminos ni se pare obscur, este pentru că nu am atins pe deplin profunzimea transformării pe care COVID-19 a produs-o tuturor. Ne-a schimbat pentru totdeauna. Când vom ieși la celălalt capăt al pandemiei, vom fi recunoscători pentru ea și poate vom regreta doar că am avut nevoie de o pandemie care să ne arate ceea ce era evident.

[Foto de James Yarema pe Unsplash]

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: