Coronavirus: prin toate galaxiile

Natura ne arată prin coronavirus că, dacă ne îndepărtăm de alții prin egoismul nostru, atunci nu avem dreptul să fim aproape de ei fizic. Dacă vrem să fim conectați, trebuie să stabilim mai întâi o conexiune internă și să ne raportăm reciproc unul la altul într-un mod corect și amabil.

În măsura în care cineva le dorește tuturor binele, se poate apropia de ei. Și dacă nu are nicio dorință de a iubi și de a ajuta pe altcineva, atunci nu se poate apropia de ei. Asta îl face pe om să vadă că egoismul său este cel care îl înstrăinează.

Totul este atât de simplu: calitățile lumii superioare apar deja în lumea noastră și trebuie să folosim acest lucru pentru a ne educa, pentru a ști când să ne apropiem și când să ne îndepărtăm. Imaginează-ți cât de bine ar fi dacă am păstra distanța corectă, apropiindu-ne sau îndepărtându-ne de oameni în funcție de atitudinea noastră interioară.

Tu și cu mine putem fi în două galaxii diferite, despărțite de mulți ani-lumină și, în același timp, să avem sentimentul că suntem conectați și că în viitor ne vom apropia, deoarece Creatorul dintre noi ne trezește în acest sens. Apoi am căuta, fiecare din propria noastră galaxie, cum să ne apropiem unul de celălalt în ciuda distanțelor, cum să ne exprimăm iubirea și să ne anulăm.

Astfel, ne-am apropia treptat și ne-am uni într-un singur Partzuf în care este dezvăluit Creatorul în toată puterea Sa, adică în iubirea eternă și perfectă dintre noi. Ne-am contopi cu inimile și dorințele noastre, am descoperi cum ne împlinește Creatorul. Acesta este sfârșitul corecției.

Dar mai întâi, trebuie să descoperim cât de diferiți suntem.

Și exact asta este ceea ce face coronavirusul. Vor fi și alte modalități care să ne facă să simțim distanța între noi și vom realiza în sfârșit că virusul este conectat la dorința noastră, la proprietatea noastră internă și că nu pot să mă apropii de o altă persoană, fără o analiză internă.

De fapt, nu vreau să mă apropii în interior de altcineva, de aceea nu mă pot apropia nici fizic de el! Lumea noastră începe să ia forma lumii spirituale.

Imaginează-ți că suntem cu toții suspendați în vid și, în măsura în care vrem să devenim mai amabili și mai apropiați unul de celălalt, ne apropiem. Iar dacă ne tratăm rău, atunci ne îndepărtăm. Adică, totul este determinat nu de distanțele fizice din această lume, ci de calitățile noastre interne, spirituale. Exact asta se întâmplă acum în lume. Astăzi putem reflecta la cum să ne schimbăm pe noi înșine.

Acest lucru ne-a fost întotdeauna ascuns și neclar pentru noi, dar acum totul este dezvăluit.

Vreau să fiu mai aproape de alții, deoarece în acest fel pot dezvălui Creatorul și lumea superioară, care se manifestă doar în legătura dintre noi. Dar pentru a ne apropia, nu este suficient să facem câțiva pași și să nu ne schimbăm din interior.

În primul rând, trebuie să mă schimb, să-mi schimb atitudinea față de ceilalți, de la ură la iubire și abia atunci pot să mă apropii de ei. Ne apropiem sau ne îndepărtăm în funcție de intențiile, de atitudinea noastră. Totul devine clar și de înțeles și toată munca spirituală se face în mod deschis.

Prin urmare, îi rog pe prietenii mei: trageți-mă spre voi, să îi cerem Creatorului împreună ca El să ne ajute! Și așa muncim, dar pe moment suntem parcă suspendați în aer. Comunicăm între noi și cu Creatorul, cerem ajutorul, începem să ne îndreptăm unul spre celălalt, ca și cum plutim într-un spațiu cu zero gravitație, până când ne unim și dezvăluim între noi proprietatea numită Creatorul.

Acest lucru este deja în mâinile noastre.

Avem acum ocazia să lucrăm în lumea corporală, dar cu proprietăți spirituale. Imaginați-vă ce a făcut coronavirusul!

Din partea a doua a lecției zilnice de Cabala din 07.04.2020

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: