Coronavirusul ne învață garanția reciprocă

Vedeți ce face Creatorul! Noi am crezut că o persoană a putut să primească o minte nouă și sentimente noi doar prin asemenea lovituri neconvenționale ca războiul mondial, dezastrele naturale, exploziile vulcanice, uraganele și tsunamiurile. Dar se pare că asta nu a fost necesar. În tăcere, neanunțat, un virus apare și face toată munca.

Este pur și simplu milă din partea Creatorului pentru a restaura ordinea prin asemenea metode. Virusul ne-a forțat deja să închidem toate afacerile inventate artificial care nu aduc niciun beneficiu și doar poluează globul. Puteți vedea deja cum noi încetăm să facem tot felul de lucruri stupide și care nu sunt necesare. Toate sistemele care au fost construite să se laude unul în fața celuilalt se prăbușesc și nimic nu rămâne.

De la revelația celei mai mici influențe ale Creatorului, în 4 – 5 luni noi ne-am regăsit într-o lume nouă. Noi încă suntem încăpățânați și nu suntem de acord cu această lume și nu suntem dispuși să o recunoaștem. Dar trebuie să înțelegem că intrăm într-o realitate nouă. Viața veche nu se va întoarce; va trebui să trăiți o viață nouă, iar restricțiile doar vor crește.

Lumea este condusă de o singură forță superioară, “nu este nimeni în afară de aceasta”. Dar asta nu înseamnă că noi ar trebui să ne plecăm și să acceptăm o asemenea existență din lipsă de speranță. Trebuie să obținem mintea și sentimentele Creatorului și să trăim pe nivelul deciziilor și acțiunilor Lui pentru ca noi să fim de acord cu tot ce se întâmplă astăzi: cu faptul că locurile de muncă ce nu sunt necesare sunt închise și viață noastră se schimba și cu faptul că noi trebuie să avem mai multă grijă unul față de celălalt.

Până la urmă, dacă infectez astăzi pe cineva cu un virus, atunci mâine el poate să infecteze copiii mei. Noi devenim tot mai conectați și dependenți unii de alții. Coronavirusul arată interdependența noastră. Așadar, nu va funcționa să protestați și să faceți ce vreți, ca aceia care se duc la demonstrații și refuză să poarte măști. Nu este nicio cale de ieșire, trebuie să mă educ pe mine însumi să devin responsabil pentru ceilalți și ei vor fi responsabili pentru mine, pentru familia mea, pentru copiii mei și pentru toată umanitatea în general.

Coronavirusul ne învață de la distanță, puțin câte puțin despre garanția reciprocă. Noi deja începem să vedem o lume legată, conectată unde toată lumea, fie că vrea sau nu, îi afectează pe toți și toți îl afectează pe el. Și toate acestea s-au întâmplat mulțumită unui anumit virus micuț.

Ce milă din partea Creatorului! Noi vedem în virus munca forței superioare, în afară de care nu este nimic. Și ce poate fi făcut împotriva lui, unde să găsim un leac pentru un asemenea virus? Dar noi nu avem nevoie de un leac pentru virus! Noi trebuie să găsim un leac pentru egoismul nostru și apoi nu vom mai simți niciun virus.

Nu este niciun alt rău în lume cu excepția egoismului nostru. Dacă noi ne-am proteja unii pe alții de transmiterea răului la ceilalți, virusul ar dispărea. Creatorul vrea să obținem o intenție de dăruire sau cel puțin să nu facem rău aproapelui nostru. Între timp noi învățăm această lege într-o formă materială, însă în curând noi vom înțelege unde se află în noi într-o formă spirituală și astfel vom avansa spre Creator, spre a-L înțelege, spre faptul că “nu este nimeni în afară de El”. Vom vedea asta în tot.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 8/1/20, “Nu este nimeni în afară de El”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: