Coronavirusul: Timpul schimbării

Așa cum ne-am așteptat, coronavirusul va rămâne aici un timp îndelungat. 

Mai multe țări, văzând un declin în numărul cazurilor noi, au început relaxarea și au ridicat măsurile de carantină. Dar imediat, și-a făcut apariția un val nou de îmbolnăviri.

Avem multe astfel de exemple: Statele Unite ale Americii, Rusia, Franța, Israel, Argentina, Brazilia, Italia, Germania, Coreea de Sus și multe altele. Oriunde este repornită economia, virusul se întoarce.

Trebuie să ne pregătim să trăim cu coronavirusul ani de zile de acum încolo, de aceea este necesar să ne reconstruim economia. Mai întâi, identificăm industriile absolut necesare vieții, care ne asigură hrana tuturor.

Dar în acest scop este necesar să muncească doar 20% din populația activă. Nu sunt necesare hainele de designer, mașinile scumpe și nici călătorille. Lumea ar trebui să se întoarcă la viața normală, modestă de dinainte de secolul 20, așa cum era înainte de explozia consumului și a creării industriilor excesive. Dacă nu o vom face de bunăvoie, natura, virusul, o va face în numele nostru și noi vom plăti un preț piperat, atât din punct de vedere financiar cât și al pierderii de vieți umane.

80% din locurile de muncă vor înceta să mai existe, într-un mod sau altul, adică printr-un proces spontan însoțit de pierderi uriașe, sau vom decide dinainte să reducem producția de bunuri redundante.

Vedem că oamenii au încetat să mai cumpere și să mai utilizeze lucruri de lux sau la modă, extrem de costisitoare, dar complet inutile.

Nu este nici o problemă faptul că aceste afaceri au fost închise câteva luni; oricum nimeni nu cumpăra nimic. Atunci, de ce să le resuscităm artificial? Sunt sigur că oamenii nu se vor repezi să cumpere bijuterii, chiar dacă vom redeschide magazinele specializate.

Statul încearcă să-i compeseze pe toți pentru pierderile suferite, dar în câteva luni banii se vor termina, ce vom face atunci? De aceea, mai bine să ne gândim de acum și să înțelegem că că această problemă nu este una temporară, este o nouă formă de viață a unei societăți noi, familii noi, este o stare nouă. Nu ar trebui să ne comportăm ca acum, când tot felul de cercuri de interese presează conducerea statului să deschidă trezoreria și să împartă bani.

Dacă azi vom compensa pierderile magazinelor de bijuterii, mâine nu vom mai avea cu ce să-i hrănim pe cei flămânzi, iar aceștia vor fi 50, 60 sau 70% din totalul populației. Cel mai important lucru este să mobilizăm toate forțele și fondurile pentru a asigura hrana pentru toți.

Apa, electricitatea, gazele și hrana ar trebui să le fie accesibile tuturor în mod liber. Apoi te poți gândi la îmbrăcămintea necesară. Deschideți grădinițe și școli publice gratuite în loc să despăgubiți magazinele de bijuterii care și-au pierdut clienții. În caz contrar, în câteva luni vom goli trezoreria și acesta va fi sfârșitul.

Mai avem nevoie și de un program care să ajute familiile tinere să-și cumpere case la prețuri rezonabile. Este necesar să construim locuințe pentru cetățenii obișnuiți și nu în scopul de a face speculă cu apartamentele și terenul. Avem nevoie de o revoluție și ea va avea loc. Putem alege doar dacă ea se va petrece treptat, după un plan gândit cu grijă, științific, sau în urma atacurilor mulțimilor furioase care ies în stradă și distrug totul pentru a stabili o ordine nouă.

În istorie nu au existat revoluții planificate, care să fi fost parcurse în urma recomandărilor oamenilor de știință. Vedem acum că nu există cale de întoarcere, că trebuie să facem ceva pentru că este evident că foarte curând, dacă nu 80%, cel puțin 40% dintre noi nu vom mai avea locuri de muncă.

Celor care rămân să muncească trebuie să li se asigure condiții sigure pentru a nu se infecta reciproc cu acest virus. De fapt, ei vor fi cei care pun pâine pe masa tuturor. Toți ceilalți vor sta acasă și vor învăța să trăiască în noua societate. Această viață nouă este deja în fața noastră, la o distanță de doar câțiva ani, de aceea este necesar să ne obișnuim cu faptul că nu vom mai munci, ci vom învăța. Studiul va fi munca noastră.

Este o situație inevitabilă pe care trebuie s-o acceptăm, fie că ne place, fie că nu – coronavirusul ne va obliga să o facem. Trebuie să le explicăm oamenilor de unde vine și de ce societatea omenească este obligată să treacă prin aceste schimbări, metamorfoze.

Umanitatea se schimbă și crește. Deja am trecut printr-o mulțime de schimbări și reforme sociale pe tot parcursul istoriei; acum este momentul unei astfel de schimbări, una care urmează să se petreacă. Iar noi suntem obligați să luăm parte la ea în mod activ.

Mai înainte, structurile au fost înlocuite spontan, pentru că venise timpul schimbării sclavagismului în feudalism , apoi în capitalism. Azi, trecem la faza următoare, încetăm să mai trăim de dragul câștigului și începem să trăim în scopul construirii unui om nou. Este o revoluție uriașă, pentru că suntem doar niște egoiști obișnuiți să trăim unii pe spinarea altora. Acum va trebui să trăim în scopul de a ne ajuta reciproc – o schimbare radicală.
[266280]
Din emisiunea KabTV “Perspective globale,” 5/14/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed