„Coronavirusul va schimba pentru totdeauna modul în care oamenii vor interacţiona ? (Quora)

Michael Laitman, în Quora: „ Coronavirusul va schimba pentru totdeauna  modul în care oamenii vor interacţiona?

Coronavirusul ne face într-adevăr să suferim modificări grave.

Comportamentele, gândurile, ambițiile, speranțele și așteptările noastre s-au schimbat deja, arătându-ne că coronavirusul nu este doar o particulă fizică minusculă care ne infectează.

Coronavirusul este mai degrabă un program nou care a intrat în realitatea noastră, transformându-ne comportamental și psihologic.

Cu cât durează mai mult pandemia, cu atât ne va face să ne reevaluăm valorile, gesturile și atitudinile.

Este ca și cum am fi mers pe o punte între lumea pre-coronavirus puternic materialistă – unde am privit acumularea individualistă de bogăție, faimă și putere ca semne ale succesului – și înțelegerea faptului că aceste valori au o valoare mult mai mică pe măsură ce parcurgem mai profund pandemia.

 Dacă am putea face un pas înapoi pentru o clipă de la viziunea coronavirusului ca fiind doar o boală infecțioasă, la coronavirus ca un fenomen evolutiv transmis de natură, care a apărut special pentru a transforma interacțiunile umane, atunci am vedea cum natura este subtilă, îndrumându-ne să ne îmbunătățim relațiile și conexiunile.

O astfel de perspectivă decurge din înțelegerea modului în care  ne dezvoltă natura : prin creșterea diversității și individualizării, apoi prin etapele de criză, care apoi se rezolvă prin cooperare și conectare la niveluri mai avansate.

Biologi specialişti în evoluție, cum ar fi Elisabet Sahtouris, au ilustrat acest proces al naturii ghidându-și părțile către o legătură mai mare și formele de viață mai evoluate care este în concordanță cu reprezentările cabaliştilor despre scopul și planul naturii, care este pentru umanitate să se conecteze pozitiv ca un singur întreg, și făcând acest lucru, ajunge la echilibru cu natura.

Cu cât ne dezvoltăm, cu atât devenim mai interconectați și interdependenți. Problema este că nu reușim să ne îmbunătățim activ atitudinile unul față de celălalt pentru a realiza pozitiv conexiunea noastră în creștere.

Prin urmare, natura a trimis coronavirusul în primul rând în scopul de a ne învăța o lecție în a avea grija unii de alții.

De exemplu, acum trebuie să purtăm măști pentru a nu-i infecta pe ceilalți, în caz că purtăm virusul fără să știm. Cu alte cuvinte, purtăm măști nu pentru propria noastră sănătate, ci pentru sănătatea celorlalți, iar propria noastră sănătate depinde de alții având „grijă” de noi în același mod.

De asemenea, pe plan economic, întrucât coronavirusul a lovit multe afaceri și locuri de muncă, ne obligă să luăm în considerare pe toți cei care se confruntă cu o situație strânsă și să ne gândim la soluții noi, astfel încât toată lumea să își îndeplinească cerinţele esențiale. Astfel, autoritățile devin, de asemenea, obligate să gândească și să acționeze cu mai multă atenție față de publicul respectiv.

În perioadele de criză provocată de natură, oamenii se reunesc din necesitate, iar pandemia coronavirusului este ca o criză atrasă, care în cele din urmă servește pentru a îmbunătăți atitudinile noastre față de celălalt.

Cu cât înțelegem mai devreme că relațiile reciproce sunt responsabile, intrăm în următoarea fază a dezvoltării noastre și facem pași activi pentru a ne ajuta unii pe alții să acționăm mai responsabil și considerabil unul față de celălalt, atunci cu atât mai devreme se va potrivi cu starea de conexiune mai avansată, care este natura. îndrumându-ne – și atunci nu vom mai avea nevoie de pandemii și alte crize care să ne coaguleze în mod involuntar transformarea.

Prin urmare, deoarece coronavirusul a început deja un proces de schimbare a modului în care interacționăm, am fi înțelepți să respectăm condițiile puse înaintea noastră și să căutăm cum să gândim și să acționăm mai atent față de ceilalți.

Va fi biletul nostru de a ieși din pandemie și de a intra într-o lume mai fericită, mai sigură și mai sănătoasă, mai echilibrată cu natura, unde vom fi mai conștienți de ceea ce natura vrea în cele din urmă de la noi.

Sper că vom suferi această schimbare mai activ și, astfel, mai repede și mai plăcut, decât dacă ar fi să lăsăm în continuare natura să ne ducă acolo.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed