“COVID-19 ne-a trimis acasă şi a curăţat mizeria” (Newsmax)

Articolul meu în Newsmax: “COVID-19 ne-a trimis acasă şi a curăţat mizeria

Dacă ai fost un părinte cu copii adolescenți și ai fost nevoit să pleci de acasă la sfârșit de săptămână, cât de îngrijorat ai fost că atunci când te întorci, veți găsi casa odată curată, cu susul în jos? Și ce ai face dacă te-ai întoarce și ai descoperi că grija ta a devenit realitate? Aceasta este exact ceea ce am făcut noi oamenii, casei noastre, Planeta Pământ: am zăpăcit-o și am ȋntors-o pe dos. În comparație cu pagubele pe care le-am făcut, puteți spune că „pedeapsa”, care este în mare parte comanda de „Mergeți fiecare, ȋn camerele voastre!”, este mai mult decât blândă; este miloasă!

Mama Natură tace; vorbește prin acțiuni, nu în cuvinte, dar este un profesor dedicat. Dacă suntem atenți, ea ne va deschide o lume nouă, de fericire și prosperitate. Dacă suntem încăpățânați, pedepsele ei vor crește continuu.

Prima lecție pe care ne-a dat-o a fost să rămânem acasă.

Făcând acest lucru, ea ne-a spus că am fost duşmănoşi unii cu alții și detestabili cu casa noastră. În mod miraculos, în câteva scurte săptămâni, a curățat cea mai mare parte a mizeriilor, iar apa și aerul au devenit limpezi și curate.

Dar a fi închişi în casele noastre câteva săptămâni, nu ne-a dovedit doar că trebuie să ne schimbăm. Aceasta a oprit doar distrugerea pe care noi o aducem planetei și în cele din urmă a reușit să ne arate că am făcut rău naturii. Cu toate acestea, nu ne-a explicat ce trebuie să facem pentru a nu continua să fim atât de distructivi.

Aceasta va fi următoarea noastră lecție, pe care o vom experimenta în săptămânile și lunile următoare.

Pe măsură ce economiile din întreaga lume se redeschid, vom descoperi că multe dintre afacerile care au fost coloana vertebrală a societății noastre și care ne-au alimentat gândirea egoistă extremă și narcisismul, și-au pierdut farmecul. Vor da faliment, nu pentru că nu i-a susținut guvernul, ci pentru că publicul și-a pierdut interesul pentru aceste gadgeturi și accesorii.

Ca urmare a schimbării mentalității oamenilor, după blocajul prelungit, și a impactului acesteia asupra afacerilor, rata șomajului va rămâne periculos de mare, fără semne de ușurare. Dimpotrivă, pe măsură ce tot mai multe meserii devin automatizate, rata şomajului nu va face decât să crească, reprezentând o amenințare evidentă de tulburări sociale violente, revolte provocate de foame, de numărul crescȃnd de oameni fără adăpost, de scăderea asimilării școlare și alte probleme sociale, care vor submina stabilitatea societății.

Aceste replici COVID-19 vor obliga guvernele să adopte mai multe politici bazate pe societate.

Factorii de decizie vor trebui să ia în considerare nevoile nefericiţilor; vor trebui să le ofere atȃt venituri decente în perioada în care nu se pot susține singuri cât și să îi ajute să se educe mai bine, astfel încât să se poată integra în noua lume. În acest fel, virusul va învăța autoritățile să gândească mai mult social și să stabilească un sistem economic mai atent.

Tot aşa, ca și în lecția blocajului, cu cât învățăm mai repede, cu atât lecția va fi mai puțin dureroasă și mai eficientă.

În noua lume, cea mai cerută carieră va fi cea didactică. Oamenii vor avea nevoie de profesori în ocupațiile cerute în era automatizată, dar cea mai cerută temă de ȋnvățat va fi cea a dobândirii de abilități sociale: oameni care ne vor ajuta să învățăm cum să comunicăm, într-o societate ale cărei valori sunt radical diferite de mediul ostil, pe care sperăm să îl lăsăm în urmă.

Virusul i-a făcut pe toți egali: de la șefi de stat la îngrijitori, de la magnaţi la măturători de stradă, toată lumea este vulnerabilă. Aceasta este o experiență de smerenie, sănătoasă pentru toată societatea. Ne permite să ne punem cu adevărat în situaţia celorlalți. Nu am fi ajuns la ea, dacă nu ar fi fost virusul, dar acum că am ajuns, nu vom dori niciodată să ne mai întoarcem. Acesta este motivul pentru care vom avea nevoie de profesori – pentru a ne îmbunătăți și dezvolta abilitățile sociale de empatie, solidaritate și responsabilitate reciprocă.

Amenințarea virusului nu va dispărea atât de repede.

Vom avea nevoie de el ceva mai mult timp, măcar pentru a ne aminti de durerea cauzată de neascultarea lecțiilor sale. Dar cu cât ne vom dezvolta mai mult în paradigma dăruirii, cu atât mai puţin vom avea nevoie de autoprotecție, la ieșirea din lumea veche. Așadar, într-o zi, în viitorul anticipat, vom descoperi că am intrat într-o lume nouă, de speranță, încredere și bucurie.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed