“COVID-19: Se răzbună Natura …mai exact, a fost inevitabilă o astfel de epidemie ca răspuns la perturbarea sistemului Pamȃntului?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: COVID19-Se răzbună Natura …mai exact, a fost inevitabilă o astfel de epidemie ca răspuns la perturbarea sistemului Pamȃntului?
Pentru că am comentat frecvent epidemia de coronavirus, ca răspuns al naturii la modul egoist și exploatator în care noi, ca societate umană, ne-am raportat unul faţă de altul, ducând la pandemie, am fost întrebat de unul dintre studenții mei:

Cum ar putea să apară un virus la nivel biologic, ca urmare a faptului că oamenii devin din ce în ce mai egoisti și exploatatori? Este clar, de exemplu, dacă o țară dorește să riposteze împotriva unei alte țări care o exploata, dar cum se leagă natura și virusurile cu atitudinile negative ale unuia faţă de celălalt?

În ochii oamenilor, se pare că, de fapt, nivelul biologic și nivelul relațiilor umane sunt separate.

Totul în natură a pornit de la o singură particulă. Particula respectivă a început să se conecteze cu alta, apoi cu alta, și așa mai departe și așa mai departe. La un moment dat, acest proces a generat atomi și, odată cu o astfel de dezvoltare, au apărut molecule.

Viața a apărut atunci când energia și informația s-au transmis între diferitele particule. Acest proces s-a dezvoltat apoi în forme de viață din ce în ce mai complexe.

Cu alte cuvinte, totul în natură a fost creat astfel încât chiar și cele mai mici părți ale sale sunt intrinsec conectate cu întregul univers.

În cadrul acestui sistem complet integral, omul este cel mai complex, cu cel mai înalt nivel calitativ dintre toate, iar gândurile, atitudinile și relațiile umane dețin cea mai puternică influență asupra celorlalte niveluri ale naturii.

Datorită capacității gândurilor umane de a avea impact asupra altor niveluri ale naturii, există o zicală cabalistă care afirmă: „Totul este clarificat în gând.”

Am înțeles că nu putem observa amploarea influenței gândurilor, a atitudinilor și a relațiilor noastre asupra naturii și, astfel, când un fenomen aparent negativ ne lovește, cum ar fi coronavirusul pe care îl suportăm acum, arătăm ca niște copii care privesc o sticlă spartă pe care au lovit-o din greșeală în timp ce se jucau, spunând că a căzut singură.

Cu toate acestea, modul în care coronavirusul ne-a forțat pe toți să fim într-o situație globală comună, cu multe milioane de oameni sub ordinul de a rămȃne în casă, ar trebui să ne ajute să ne trezim la gândurile, atitudinile și relațiile noastre unul față de celălalt, ca fiind în cele din urmă ceea ce ne conectează într-o singură rețea.

Mai mult, am fi înțelepți să ajungem la concluzia că gândurile, atitudinile și relațiile noastre unul cu celălalt sunt cea mai importantă rețea, care determină modul în care natura ne răspunde.

Dacă vom construi echilibrul într-o astfel de rețea, vom vedea atunci cum celelalte niveluri ale vieții ajung în echilibru. Porțile de pe pământ spre cer – o lume a perfecțiunii absolute – se vor deschide apoi în fața ochilor noștri.

Arhivat sub: CoronavirusGlobalizationHealthQ&AQuora | Add Comment / Ask Question →

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed