“COVID-19 şi epidemia anxietăţii” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “COVID-19 şi epidemia anxietăţii

Dintre toate spaimele pe care COVID-19 le-a adus, probabil cea mai de speriat dintre toate, este incertitudinea cu privire la viitor. În timpul blocajului, țara a înregistrat o creștere uimitoare a anxietății. Pe 4 mai, William Wan, de la The Washington Post, a raportat că „Țara este pe punctul unei alte crize de sănătate, cu doze zilnice de decese, izolare și teamă, generȃnd traume psihologice pe scară largă”. Anxietatea s-a redus cu aproximativ 40% o lună mai târziu, pe măsură ce țara a început să refuze blocajul, a raportat Medical Express, dar acum că numărul de cazuri este din nou în creștere și statele reeditează ordinul de a rămâne la domiciliu, anxietatea este obligată să crească din nou.

Autoritățile americane de la toate nivelurile trebuie să elaboreze un plan clar care să asigure traiul de bază pentru fiecare persoană și să consolideze legăturile sociale ale indivizilor cu comunitățile.

Cu tot ceea ce s-a întâmplat în America în ultimele luni, incertitudinea cu privire la viitor este ultimul lucru de care are nevoie țara. Întrucât această anxietate provine dintr-o teamă reală că oamenii nu vor avea niciun loc de muncă și nici o modalitate de a-și duce viața, există o singură modalitate de a face față: autoritățile americane de la toate nivelurile trebuie să elaboreze un plan clar, care să asigure traiul de bază pentru fiecare persoană și sporirea legăturilor sociale ale indivizilor cu comunitățile.

Oamenii trebuie să știe ce se va întâmpla cu ei, cu copiii lor și cu societatea în ansamblu. Prin urmare, cât mai curând posibil, autoritățile trebuie să inițieze sesiuni virtuale deschise care să explice modul în care funcționează toate sistemele. Oamenii trebuie să știe că contagiunea nu se limitează doar la viruși; suntem o societate integrată și ne influenţăm reciproc, la fiecare nivel. Închiderea unei afaceri mici are un impact negativ asupra multor persoane care aparent nu au legătură cu aceasta: furnizori, personal de livrare, contabili, producători, deţinători de proprietăți etc.

Același lanț de infecție care se aplică COVID-19 se aplică la tot ceea ce facem, spunem sau chiar gândim. Dacă este pozitiv, transmitem pozitivitate. Dacă este negativ, transmitem negativitate.

De asemenea, depresia unei persoane afectează nu numai rudele și prietenii persoanei respective, ci și prietenii prietenilor, prietenii rudelor, asistenții medicali, colegii și oamenii pe care îi cunoaşte, etc. Același lanț de infectare care se aplică COVID-19, se aplică la tot ceea ce facem, spunem sau chiar gândim. Dacă este pozitiv, transmitem pozitivitate. Dacă este negativ, transmitem negativitate. Numai după ce oamenii vor internaliza acest lucru, vor începe să se simtă responsabili unul pentru celălalt, iar această responsabilitate îi va scoate din cădere și îi va mobiliza în acțiuni constructive.

În viitorul apropiat, călătoriile și turismul vor scădea brusc, la fel ca sporturile și divertismentul, comerțul cu accesorii și nenumărate alte industrii care au prosperat până acum câteva luni, lăsând zeci de milioane de oameni fără loc de muncă. Acești oameni vor avea nevoie de ajutor rapid, iar singurele lucruri care îi vor ajuta sunt 1) susținerea de bază, 2) înțelegerea conexiunii noastre reciproce și 3) consolidarea legăturilor lor sociale și a conexiunii cu comunitatea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed