“Credinţă şi convingere în vremuri de criză” (BIZCATALYST)

Noul meu articol pe BIZCATALYST “Credinţă şi convingere în vremuri de criză

Când lucrurile merg prost, oamenii privesc spre ceruri pentru răspunsuri și alinare. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat ceva de care să se țină, în momente de criză și suferință, așa că este firesc ca această pandemie să fi declanșat o căutare a unei forțe superioare, după cum confirmă studiile. Acest strigăt ne va grăbi descoperirea sensului vieții și ne va ajuta să interiorizăm un răspuns care va fi găsit în puterea iubirii dintre noi.

Un sfert dintre americani spun că virusul COVID-19 le-a întărit credința religioasă, în timp ce doar 2% susțin că a slăbit-o, potrivit unui sondaj al Centrului de Cercetare Pew. Alte studii confirmă o legătură directă între dezastrele naturale și momentele de criză și o tendință crescută de a apela la o putere mai mare. Numărul căutărilor Google pentru cuvântul „rugăciune” în 75 de țări aproape s-a dublat de la începutul crizei coronavirusului.

Oamenii trebuie să simtă că au o ancoră, că există ceva în care să aibă încredere sau de care să se țină.

Așa cum un copil își apucă mama și nu-i dă drumul, pentru că este percepută ca fiind cel mai sigur loc, și noi, adulții așa cum suntem, avem nevoie de o sursă de siguranţă. În lumea din jurul nostru, nu găsim o astfel de sursă.

Odată, omenirea s-a întors către forțele neînsuflețite ale naturii, cum ar fi soarele și luna, ca puteri conducătoare. Astăzi, fără să mai existe loc către care omenirea să se întoarcă și să nu mai rămână nimic în care să creadă, rămâne doar o putere superioară. Dar exact cine sau ce este aceasta, nu suntem siguri. Există discuții interminabile, ipoteze, percepții și credințe în jurul acestor întrebări. La urma urmei, inimile noastre tânjesc după certitudinea că ceva gestionează și aranjează totul în viață.

La sfârșitul zilei, ne putem întreba dacă natura exactă a unei puteri supreme contează, atât timp cât însăși existența ei ne ajută să ne simțim mai în siguranță, în scurta noastră viață din această lume. Atât timp cât credința noastră calmează psihicul obosit, alegem să ne agățăm de ea.

Iar când o persoană se simte mai bine, este bine pentru cei din jur, deoarece oamenii calmi sunt mai amabili unul cu altul. Sunt mai puțin dispuși să se certe sau să îi rănească pe alții. Deși specificul și obiceiurile din jurul credinței pot diferi, fiecare dintre cele opt miliarde de oameni din lume crede în ceva, iar această credință este acceptată ca fiind normalul, de aproape fiecare persoană.

Această noțiune de credință este, de asemenea, legată de conceptul de rugăciune.

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, credințele oamenilor i-au reunit în rugăciuni comune, care au fost transmise în direct maselor, pe social media. Consecințele rugăciunilor colective sunt, de asemenea, pozitive, deoarece atunci când oamenii cred că pot accesa o forță puternică prin unirea într-o rugă comună, o fac prin procesul de conectare și de a cere ca unul. Și dacă există unele probleme în viața noastră, aceste probleme ne leagă unul de celălalt. Când suntem mai uniți, cu siguranță unitatea noastră atrage un răspuns.

Când depășim distanța dintre noi și exprimăm dorința de a ne aduna pentru a ne uni într-o cerere comună, ne ridicăm deasupra ego-ului individual – singurul factor care ne menține separaţi – îmbunătățim astfel soarta fiecăruia.

Atât timp cât cerem spre binele tuturor și nu în detrimentul cuiva, rugăciunea noastră este acceptată. În cele din urmă, nu contează deloc de ce credem, către cine ne îndreptăm, religia sau metoda specifică pe care o practicăm, sau chiar în ce limbă ne rugăm. Ceea ce contează este dorința și cererea noastră comună.

Ca urmare a pandemiei, am atins un nou stadiu în dezvoltarea noastră, care ne va propulsa către un nou grad de viață, o nouă viziune asupra lumii, asupra umanității, ca o singură familie. Problemele cu care ne confruntăm ne împing înainte. Ne ajută să descoperim că puterea supremă este una și este pentru toți și că ea poate fi accesată prin conexiunea dintre noi. Omenirea descoperă puterea iubirii care este revelată în unitatea noastră.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: