“Cu cât vom învăţa mai repede lecţia Coronavirusului, cu atât mai repede ne vom vindeca”

Articolul meu pe Newsmax:

Cu cât vom învăţa mai repede lecţia Coronavirusului, cu atât mai repede ne vom vindeca

Coronavirus

Încă nu înţelegem ce urmează să vină.

#COVID19, sau coronavirus, ne încurcă viața și acum trebuie să înțelegem consecințele. Măștile, carantina, dar mai ales, frica, ne spun că apare o nouă fază în existența noastră.

Așadar, cu cât vom înţelege mai repede lucrurile, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea.

Imaginează-ți asta:

Stai acasă, nu poți merge la serviciu, deoarece angajatorul tău a ieşit din afaceri, nu poţi cumpăra mâncare, deoarece magazinele au fost golite și nu există aprovizionare pentru reumplerea rafturilor, iar livrările de aprovizionare practic s-au oprit. Dar ai copii de hrănit. Ce vei face? Nici măcar nu îi poți trimite la școală, unde pot primi o masă, deoarece toate școlile au fost închise de virus!

Ce vei face, vei crește legume în cadă?

Dacă sună nebunesc, este pentru că așa este. Dar peste câteva luni, acest scenariu ar putea fi realitatea a zeci de milioane de americani, europeni și oameni din fiecare țară din lume.

Realitatea simplă este că nu putem exista fără aprovizionare din exterior, iar coronavirusul decimează această aprovizionare. Dacă nu găsim o modalitate de a reporni lanțurile de aprovizionare care au fost înghețate de frică, am putea fi în fața unei înfometări de o amploare care va distruge societatea noastră și va lua viața a milioane de oameni, care nici măcar nu sunt atinși de virus.

Cheia pentru o repornire de succes

De ce se întâmplă toate acestea?

Pentru că ignorăm o singură lege a naturii, simplă: interconectarea. Interconectarea înseamnă că totul în natură este conectat și, prin urmare, totul depinde de orice altceva.

Pe de altă parte, noi trăim cu presupunerea că nu trebuie să recunoaștem altceva decât propriile noastre nevoi. Aici se află problema: În timp ce nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii funcționează în armonie și echilibru, nivelul uman încearcă doar să exploateze: folosim natura și ne abuzăm reciproc doar pentru că putem.

Acum, prin ceea ce pare a fi prima dată, dar cu siguranță nu ultima, natura spune: „Ajunge!” Realitatea cere să devenim responsabili, maturi, dar, în principal, cu considerație unul pentru celălalt și pentru mediu.

Acum suntem chemați să ridicăm privirea, să recunoaștem lumea din jurul nostru și să începem să gândim mai mult în termeni de „noi” și mai puțin în termeni de „mine”. Așa funcționează întreaga natura și ne cere să o facem si noi.

Devenind mai mult ca natura și mai puțin ca oamenii

Pentru a începe să echilibrăm abordarea noastră față de realitate, ar trebui să începem să lucrăm mai mult ca natura, și mai puțin ca oamenii, sau cel puțin mai puțin ca oamenii care eram înainte, până la izbucnirea COVID-19. Pentru a face acest lucru, ar trebui să începem să includem și alte interese în gândurile noastre. Trebuie să facem în mod conștient ceea ce animalele și plantele fac instinctiv.

Deși este mult mai greu pentru noi să o facem decât este pentru animale și plante, avem o recompensă unică: o percepție sporită a întregii naturi. Cu cât mai multe părți ale realității includem în conștientizarea noastră, cu atât devine mai largă percepția noastră asupra realității. Este un proces nesfârșit de creștere, cu recompense infinite, legat doar de dorința noastră de a acționa în acest mod.

Asa cum natura este interconectată, asa putem deveni si noi, dacă ne setăm mintea și inimile asupra acestui lucru. În acest sens, coronavirusul este o oportunitate de avansare, fără precedent și ar fi o greșeală teribilă pentru noi să ratăm acest lucru.

Prin deconectarea lanțurilor noastre de aprovizionare, virusul ne-a reamintit că suntem conectaţi inseparabil. Gândindu-ne la această interconectare și la ceea ce cere de la noi, putem învinge nu numai COVID-19, ci și „virușii” care ne stârnesc societatea, ne poluează mințile și ne fac să ne distrugem unii pe alții și lumea din jurul nostru.

În acest sens, coronavirusul este un vaccin, nu un agent patogen și, cu cât vom afla mai devreme ceea ce ne învață, cu atât mai curând ne vom vindeca cu toții.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed