“Cu lumea alergând spre prăpastie, unde este adultul responsabil?” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Cu lumea alergând spre prăpastie, unde este adultul responsabil?

Incendiul Complex din august a ars deja mai mult teren decât toate incendiile înregistrate în California între 1932 și 1999, combinate! Încă mai arde. De la începutul secolului au existat peste 7.000 de dezastre naturale majore, care au afectat 4 miliarde de oameni. În cei douăzeci de ani care au precedat începutul secolului, au existat doar jumătate din dezastre. În mod clar, planeta Pământ accelerează spre marginea prăpastiei și nimeni nu încearcă să fie adultul responsabil.

Dacă alegem solidaritatea în locul înstrăinării, vom scăpa de virus în cel mai scurt timp. Mai bine încă, vom scăpa de toate necazurile care afectează lumea de la est la vest și de la nord la sud. Tot ceea ce facem, care dăunează lumii, este rezultatul dorinței noastre de a fi superiori celorlalți.

Inițial, coronavirusul ne-a încetinit, dar acum și el a devenit un cataclism global în sine. Mai rău încă, din moment ce cunoaștem deja tendința, știm că lucrurile nu se vor îndrepta spre mai bine. Nu putem face nimic?

De fapt, putem face multe. Lumea este așa cum este, pentru că toată lumea se gândește doar la el însuşi sau la ea însăşi. Dacă fiecare celulă din corpul nostru s-ar gândi doar la sine, am muri în câteva secunde. Aceasta este ceea ce facem planetei noastre, casei noastre. O ucidem.

De asemenea, nu ne putem aștepta la nimic de la liderii noștri, deoarece liderii noștri reflectă societatea noastră. Într-o societate egoistă, cei mai egoiști oameni ajung la vârf. Într-o societate amabilă, cei mai amabili sunt în top. Deci, dacă vrem să avem o lume diferită, trebuie să ne schimbăm și să ne ajutăm reciproc în acest proces.

Nu trebuie să căutăm pe cineva care să ne spună ce să facem; trebuie să ne amintim pur și simplu că suntem cu toții părți ale unui singur sistem. Fiecare dintre noi, care acționează în opoziţie cu bunăstarea sistemului, îi rănește pe toți ceilalți și, în cele din urmă, pe sine.

Nu este nevoie de transformări majore pentru a schimba lumea; pur și simplu necesită conștientizare. Cu toții avem nevoie să mâncăm, să mergem în diverse locuri, să muncim și să ne trăim viața. Dar nu trebuie să ne definim succesul prin superioritatea noastră față de ceilalți. De asemenea, nu trebuie să concurăm; putem în schimb, alege să cooperăm. Suntem oameni liberi; putem decide ce fel de oameni vrem să fim și ce fel de societate dorim să construim.

Dacă alegem solidaritatea în locul înstrăinării, vom scăpa de virus în cel mai scurt timp. Mai bine încă, vom scăpa de toate necazurile care afectează lumea de la est la vest și de la nord la sud. Tot ceea ce facem, care dăunează lumii, este rezultatul dorinței noastre de a fi superiori celorlalți. Dacă am lua doar ceea ce ne trebuie pentru a ne face o viață bună, ar fi abundență pentru toată lumea și nu am fi epuizat și poluat pământul. Consumul și reînnoirea ar fi în echilibru și am duce o viață sigură și plăcută.

Dar toate acele lucruri mărețe nu se vor întâmpla decât dacă devenim noi înşine adulți responsabili. Trăim într-un moment în care toată lumea este responsabilă pentru toți ceilalți. Responsabilitatea diferențiază un adult de un copil. Am crescut și trebuie să ne jucăm rolul.

Nu trebuie să mergem prea departe; putem începe cu familia și prietenii noștri, cercurile cele mai apropiate de noi. Tendința de a ne păsa va veni din urmă. Toată lumea are nevoie de ea; este marfa cea mai necesară astăzi. Și, cel mai bine, nu trebuie să ne facem griji cu privire la epuizarea ei, deoarece se regenerează. Cu cât dai mai mult din ea, cu atât ţi se întoarce mai mult de la ceilalți.

Nu vorbesc despre zâmbete politicoase sau curtoazie. Vorbesc despre responsabilitate, responsabilitatea unuia pentru celălalt. Vorbesc despre faptul că, dacă nu acționăm în mod responsabil, vom ucide pur și simplu mulți dintre semenii noștri și, eventual, pe noi înșine. Există tot atâtea moduri de a acționa în mod responsabil, câţi oameni există. Fiecare dintre noi are nevoie de altceva, dar dacă mai degrabă ne gândim la noi înșine ca la o comunitate, decât ca la indivizi izolați, cu toții vom fi mai bine. De fapt, doar de asta avem nevoie pentru a ne salva pe noi înșine, planeta noastră și viitorul copiilor noștri.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed