“Cum a apărut virusul COVID-19?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: “Cum a apărut virusul COVID-19?

Este un motiv mai profund pentru apariția virusului COVID-19 decât cel expus în teoriile din prezent. Fie că a apărut de la lilieci sau pangolini, fie că a fost produs în laborator, motivul profund al apariției virusului este unul singur: dezechilibrul dintre om și natură.

Natura funcționează ca un sistem interconectat și interdependent care își ghidează constant părțile pentru a ajunge la același nivel de interconectare și interdependență. Lucrează ca un sistem în întregime integrat, controlându-și detaliile cu cea mai mare precizie și grijă.

Nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii sunt susținute într-un echilibru instinctiv și involuntar cu natura.

Nivelul uman al naturii este în mod fundamental opus naturii prin faptul că este egoist, lucrează în interes personal, în detrimentul altor oameni și al naturii.

Mai mult, cu cât ne-am dezvoltat mai mult, cu atât a crescut și calitatea noastră egoistă, ajungând astăzi excesiv de dezvoltată. Am construit o societate consumeristă, individualistă și materialistă în care suntem prinși ca într-o cursă de șoareci. Fiecare dintre noi am încercat să ne construim succesul pe ruina altora.

Înainte de coronavirus, egoismul nostru exagerat conducea societatea umană spre stări care puteau fi mult mai rele decât pandemia, dacă ar fi continuat să fie lăsat în voia proprie. Tensiunea în creștere din relațiile internaționale, de exemplu, ar fi putut foarte bine să ducă la un război mondial.

Prin urmare, cu privire la modul în care a apărut COVID-19, ar fi înțelept să-i analizăm cauza sa profundă: dezechilibrul nostru cu natura.

De asemenea, în condițiile de distanțare socială în care ne găsim, ar fi înțelept să începem să învățăm mai mult despre integralitatea naturii și despre cum am putea să folosim această perioadă unică în care ne aflăm pentru a face un upgrade al conștiinței umane: să devenim mai atenți în relațiile și conexiunile noastre pentru a ne apropia de natură.

În acest fel am putea influența radical fericirea și bunăstarea noastră generală. Nu am mai evoca tot felul de lovituri care să ne afecteze pe scală personală, socială, ecologică și globală, din contră, am atrage forța unificatoare pozitivă a naturii în noile relații pozitive pe care le vom construi între noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: