Cum ar trebui să aleagă un medic?

Întrebare: Când există o infecție cu coronavirusul acesta, moartea apare din cauza stopului respirator. Nu există suficiente ventilatoare. Medicii se confruntă acum cu o alegere profesională și socială: Cine ar trebui să fie conectat la un ventilator?

Imaginează-ți că ești medic. Ai un pacient tânăr și unul bătrân, un pacient bogat și un pacient sărac, o celebritate și o persoană fără adăpost, un pacient cu o mulțime de rude și o persoană singură, iar acum trebuie să deconectezi pe cineva și să conectezi pe cineva.

Ce puteți sfătui din punctul de vedere al unui Cabalist care cunoaște legile naturii? Cum poate un medic să aleagă? La urma urmei, nu există instrucțiuni clare.

Răspuns: Ce vrei să spui prin nu există? Dacă medicii au depus jurământul lui Hipocrate, atunci totul este clar definit.

Observație: Ei spun că traumele psihologice ale medicilor sunt comparabile cu situația de pe un câmp de luptă.

Comentariul meu: Desigur. Dacă omul se află în fața ta și iei acum o decizie cu privire la viața sau moartea sa, atunci aceasta este o problemă mare pentru tine, o mare încărcătură. Cred că, în primul rând, este necesar să îi salvăm pe cei tineri și potențial sănătoși.

Întrebare: Nu ar trebui să fie ghidat de principiul, primului venit, primul servit?

Răspuns: Nu. Dacă am 200 de oameni care așteaptă la rând pentru o operație, iar 150 dintre ei sunt bătrâni, iar restul sunt tineri de 20 de ani, atunci ar trebui să mă descurc în mod natural cu tinerii și să le alin doar suferinței celorlalți. Aceasta nu este doar părerea mea personală. Acest lucru este indicat în Cabala.

Întrebare: Chiar o ruda de a mea a venit la mine, ca medic ar trebui să acord întâietate unui pacient  tânăr față de ruda mea în vârstă?

Răspuns: Aceasta este o altă întrebare. Dacă a fost adus un pacient din satul tău natal, oraș sau dintr-o altă țară, este scris că ar trebui să ai grijă de cei care sunt mai aproape de tine. Acest lucru este scris în Tora.

Din  emisiunea de pe KabTV „Coronavirusul schimbă Rrealitatea”, 19/03/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed