“Cum mai exact ne schimbă COVID-19” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Cum mai exact ne schimbă COVID-19

Văd cum de la o zi la alta, lumea acceptă și devine tot mai obișnuită cu noile condiții.

Desigur, există multă reticență și tensiune la limita acestei acceptări.

Natura umană – așa-numita „înclinație rea” care acordă prioritate beneficiilor personale în detrimentul celorlalți – a primit câteva lovituri majore și încă se zbate cu toate puterile.

Încercăm să ne agăţăm de cultura noastră care glorifică bogăția, faima și puterea, unde ne aruncăm unii împotriva altora și nu avem de ales decât să concurăm unii cu alții pentru a ajunge în vârful imperiilor noastre individuale.

Dar tăvălugul evolutiv al naturii atenuează în permanență aceste zvârcoliri finale ale înclinației rele.

A infectat umanitatea cu un virus, pentru a ne trezi la o nouă simțire, a unei mult mai mari realităţi interdependente, în afara viziunilor noastre egoiste.

Am trecut deja printr-o tranziție majoră, de la rezistența ȋmpotriva noilor noastre condiții restrictive, pe care am fost nevoiți să le ȋndurăm, la acceptarea lor treptată.

Dacă am ști, de fapt, că această pandemie ne-a salvat de la o lovitură mult mai mare, infuzată de ura pe care noi înșine am indus-o, cum ar fi un război, atunci am fi fericiți pentru starea noastră actuală.

Am înțeles că virusul a ucis și infectat mulţimi mari de oameni și că mulţi alţii au ajuns stresaţi financiar și personal. Dar, dacă am putea vedea tendința globală generală care are loc, atunci am vedea că această direcție actuală ne-a scutit de mai multă suferință, dacă am fi continuat drumurile noastre anterioare.

De pildă, consider favorabil că autoritățile sunt preocupate de sănătatea, bunăstarea și viitorul propriilor lor popoare, în loc să se ȋncurce la scară internațională. De asemenea, oamenii merg spre bine, prin faptul că sunt concentrați mai mult pe esențial, în loc să se lase derutați de ceaţa luxului de prisos, care în mod repetat, nu reușește să ofere satisfacții de durată.

Natura ne-a oferit ceva cu care să ne ocupăm, prin care să ne putem schimba comportamentul și să începem să percepem diferit realitatea noastră ȋnconjurătoare.

De asemenea, viteza schimbărilor actuale nu are precedent. Prin urmare, sper foarte mult ca în lunile următoare să vedem o umanitate mai înțelegătoare și empatică, una mai senzitivă la procesul pe care ȋl parcurge, și o umanitate care știe să progreseze mai ușor către un viitor bine conectat, sigur, sănătos și fericit

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed