“Cum ne poate ajuta unitatea să luptăm împotriva COVID-19?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum ne poate ajuta unitatea să luptăm împotriva COVID-19?

În timp ce scriu acest articol, la mai bine de un an de când pandemia de coronavirus a lovit lumea, efectele sale sunt încă simțite foarte puternic, iar omenirea nu a reușit încă să înţeleagă virusul. Germania este pe cale spre un alt blocaj, Franța este în blocaj, iar în India situația a atins extremul, în timp ce în Brazilia, numărul morților este în continuă creștere.

Pentru o anumită perioadă de timp, am simțit coronavirusul ca fiind problema comună a umanității. Acum, însă, există sentimentul că fiecare țară trebuie să se ocupe de ea separat. Secretarul general al ONU se plânge de inegalitatea în distribuția globală a vaccinului și rămânem cu întrebarea despre când și cum se va termina pandemia.

Unitatea – și nimic mai puțin decât unitatea globală care cuprinde întreaga omenire – este cheia pentru rezolvarea pandemiei COVID-19. Până când nu ne unim în întreaga lume și începem să ne raportăm la această problemă la nivel global, unde ne pasă de toată lumea la fel cum ne pasă de noi înșine, până atunci pandemia va continua să ne fărâme. Unitatea, considerația reciprocă și sprijinul reciproc sunt, așadar, necesare pentru a ieşi din această pandemie.

 

Trebuie să vedem umanitatea lucrând în consimțământ, împreună, ca o singură familie, în loc să vedem de exemplu, unele țări vaccinându-și populațiile pentru că își permit, iar altele nu fac acest lucru pentru că nu își permit.

Natura, cu această lovitură, ne tratează pe toţi la fel. Astfel, ar trebui să învățăm de la natură cum se raportează la noi și să facem pași spre relaționarea între noi – întreaga umanitate ca o singură entitate – în același mod. Prin urmare, cheia înfrângerii pandemiei este să puteți oferi ajutor acolo unde este mai întâi necesar, pe cât posibil. Aceasta necesită grijă globală și consimțământ, dincolo de problemele noastre individuale și naționale.

Scris/editat de studenţii Cabalistului  Dr. Michael Laitman.
Imagine de NASA pe Unsplash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed