“Cum putem să oprim răspândirea coronavirusului în jurul lumii?” (Quora)

Michael Laitman pe Quora:Cum putem să oprim răspândirea coronavirusului în jurul lumii?

Pentru a opri răspândirea coronavirusului, întâi noi trebuie să diagnosticăm precis boala în sine. Adică progresul nostru spre o stare mai bună și mai sănătoasă depinde de diagnoza noastră corectă a stării curente.

Mai mult, în plus de o diagnoză precisă a bolii, ar fi înțelept ca noi să încetăm să ne așteptăm ca boala să dispară pur și simplu ori că va apărea un medicament minune și apoi totul va fi în regulă.

Dacă am putea săpa mai adânc în felul în care funcționează natura la nivelele sale cauzale, atunci noi am vedea cum acționează spre noi și ce vrea de la noi, prin această pandemie.

Durerea, suferința și discomfortul pe termen lung aplicate asupra umanității prin acest virus sunt pentru ca noi să ne trezim la descoperirea cauzei bolii la nivelul relației umane – căci chiar detașarea și înstrăinarea noastră a unuia față de celălalt este în spatele virusului.

Cu cât mai curând înțelegem că atitudinea noastră diviziva a unuia față de celălalt dă naștere fiecărei agonii pe care o suferim, inclusiv coronavirusul, atunci cu atât mai curând am fi capabili să ne focusam privirile pe repararea a semenea atitudini.

Eu tot văd, cu toate acestea, că nu am învățat nimic de la pandemie: continuăm să așteptăm ca soluția să vină printr-un vaccin și de asemenea noi tot încercăm să reînviem stilul nostru consumerist egoist pre-coronavirus pe care l-am avut, privindu-ne cu milă pe noi înșine unul împotriva celuilalt într-o continuă competiție pentru punctele de vedere individualiste înguste despre bunăstarea materială.

Cu toate acestea, cu cât durează mai mult eșuarea noastră să revizuim felul în care ne raportăm unul la altul, atunci cu atât mai mult coronavirusul (sau alți viruși care stau la coadă după el) ne va măcina. Pandemia va rămâne deoarece astăzi natura ne obliga să ne îmbunătățim atitudinile dintre noi.

Așadar, oprirea răspândirii coronavirusului întâi necesită înțelegerea felului în care ura noastră dintre noi este cauza sa ultimă. Când ne raportăm la el într-un asemenea fel, atunci noi deja am făcut un pas semnificativ spre tratarea bolii, căci jumătate din leacul unei boli este în diagnoza ei corectă.

De aceea aceia cu o înțelegere mai profundă a naturii depun foarte mult efort să explice umanității acest mesaj, deoarece ei înțeleg că cu cât umanitatea aude mai mult acest mesaj, cu atât mai repede ea poate să se vindece de pandemie și să progreseze spre o lume mai bună cu relații mai armonioase.

Noi nu avem nevoie de vaccine coronavirus. De asemenea, dacă noi ne uităm la intenția din spatele țarilor și experților din cursa pentru a fi primul care să elibereze vaccinul coronavirus, atunci noi nu găsim nicio intenție pură să vindece umanitatea ci o intenție întortocheată cu motive egoiste pentru avere, mândrie și putere. Noi astfel nu putem să așteptăm să apară niciun progres pozitiv din orice lucru făcut cu asemenea motive egosite, incluzând vaccinul.

În loc de cheltuirea a milioane de dolari și a sute de ore pentru a căuta un vaccin pentru a-l injecta în corpurile noastre, ar fi mai înțelept să căutăm vaccinul care există deja în interiorul nostru – că dacă noi realizăm relații pozitive, bune și iubitoare între noi, atunci noi vom opri răspândirea coronavirusului, cât și a multor alte boli și probleme care ne poluează viețile astăzi.

Noi avem un asemenea “vaccin” în inimile noastre și ne este dată o oportunitate să îl injectăm între noi în fiecare moment. Fie lăsăm atitudinile noastre divizive să acționeze involuntar prin noi și să injecteze otravă între noi ori fiecare din noi acceptă responsabilitatea noastră reciprocă a unuia față de celălalt și astfel să injectăm antidotul la virus între noi prin a ne direcționa să avem grijă și să ne iubim între noi deasupra atitudinilor noastre divizive.

Iubirea, unificarea și împreunarea deasupra divizării este antidodul tuturor bolilor. Noi am putea să testăm această soluție similar cu felul în care facem testările clinice pentru vaccine, de ex. creând laboratoare care se focuseaza pe a conduce oamenii care sunt străini între ei într-o apropiere interioară nou găsită și într-o conexiune simțită din inimă, cu obiectivul de a fi martori la cum ei vor deveni imuni la virus.

Noi încă trebuie să internalizam măsura în care am intrat într-o eră nouă, una de o interdependență și interconexiune mult mai strânsă și că niciun tratament în afara atitudinilor noastre dintre noi nu lucrează pentru a repara nimic în această eră.

De azi înainte, noi vom experimenta tot mai multe lovituri pentru a ilumina exact acest punct din noi – atitudinile noastre dintre noi – care au nevoie de schimbare.

Așadar, oprirea răspândirii coronavirusului necesită diagnosticarea cauzei virusului în atitudinile noastre egoiste dintre noi și că atitudinile pozitive dețin remediul pentru virus și pentru toate celelalte probleme din viețile noastre.

O asemenea cunoaștere acționează deja pentru a ne vindeca.

Relațiile pozitive sunt sursa a tot ceea ce este pozitiv în viețile noastre și lipsa a asemenea relații este sursa a tot ceea ce este negativ în viețile noastre. În același fel coronavirusul este un fenomen care a apărut pentru a ne învață acest principiu.

Fie că suntem de acord sau nu, nu ne costă nimic să îl încercăm deoarece el există deja în noi. Nu avem nevoie să cheltuim bani sau să depunem eforturi făcând ceva cu mâinile și picioarele noastre pentru a încerca și a găsi leacul virusului. Sunt sigur că în momentul în care noi implementăm o îmbunatățire a atitidinilor noastre dintre noi, atunci noi vom vedea că răspândirea coronavirusului s-a oprit.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed