Cum simte lumea apropierea Creatorului?

Întrebare: Creșterea sufletului și schimbările din el datorită influenței luminii este ceva foarte interior, abstract și ascuns de străini. Cum apar aceste schimbări în lumea materială? Persoana devine mai armonioasă? Relațiile bune sunt revelate între noi?

Răspuns: Eu nu aș spune că relațiile bune sunt revelate. Dar tot ceea ce se întâmplă în lumea noastră are loc sub influența unui câmp superior. Își mărește constant tensiunea, intensitatea sa, iar asta este simțită ca apropierea Creatorului de noi.

Dar asta este o apropiere foarte neplăcută deoarece Creatorul este calitatea dăruirii și iubirii, iar noi, fiind egoiști necorectati, simțim apropierea Lui ca negativă. Asta este similar cu modul în care profesorii și părinții se apropie de noi și ne cer să ne comportăm mai matur, mai serios, iar noi nu vrem.

Astăzi o putem vedea în dezvoltarea întregii umanități. Apropierea Creatorului de lume determină criza curentă. Deoarece noi nu am devenit similari cu Creatorul, asta nu este o apropiere bună; noi altfel am simți această apropiere ca revelația Lui. Nu revelația întunericului, a suferinței, a problemelor și a diferiților viruși, ci revelația luminii. Totul depinde de noi. Dacă reușim să ridicăm spiritualitatea noi simțim apropierea Creatorului ca o binecuvântare. Dacă nu, o simțim ca rău.

Creatorul tot timpul vrea să se apropie de noi și El face asta gradual, dar până acum noi simțim apropierea Lui ca un declin constant al umanității.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 2/16/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed