Cum te simți în aceste zile dificile?

Oameni, cum vă simțiți în aceste zile ale epidemiei globale de coronavirus care vă atrage într-un vârtej de sentimente și gânduri? La fel ca într-un caleidoscop, o stare o înlocuiește pe alta, de la atac de cord la indiferență completă. Valuri de groază se rostogolesc unul după altul ca și cum natura te mixează într-un blender. Tot ceea ce erai capabil să faci și știai, obișnuința de zeci de ani din viața ta – copii, muncă, câștig financiar – totul este depășit și dispare. Cum putem fi de ajutor ameliorând această durere enormă?

Știu că ești o persoană rațională, inteligentă, respectată la locul de muncă. Îți plac numerele și calculele specifice care sunt deasupra sentimentelor. Dar acum, vrei să auzi ceva care să te emoționeze, care să intre chiar în inima ta.

Voi încerca să fac asta; dar înțelegeți, știința Cabalei se adresează inimii omului, prin minte sau minții prin inimă; combină aceste două sisteme opuse, complet diferite.

Întreaga noastră viață este construită pe cercuri de relații: relații cu noi înșine, relații cu soțiile, cu copiii, relații cu Creatorul. Acum toate aceste relații sunt în curs de revizuire, mai ales relațiile noastre cu noi înșine.

Coronavirusul a făcut o schimbare atât de radicală în viața noastră, încât o persoană se află constant în stres și frică, stări ce întunecă mintea și împovărează inima, ca un atac de cord, trăind în confuzie ca un animal în lanţ.

La ce ar trebui să vă gândiți pentru a vă calma un pic și a vă simți protejaţi? Merită să faceţi o revoluție completă în convingerile voastre despre viață. Dimpotrivă, cred că înainte de coronavirus trăiam în stres și confuzie, în condiții neclare și dezechilibrate.

Alergam de dimineața până seara și de seara până dimineața pentru a realiza ceea ce societatea, șefii, familia și altcineva mă obligau să fac. Eram dator la bancă, dator să muncesc, dator, dator, dator. Așa era viața mea.

Și atunci a apărut ceva incredibil numit coronavirus.

Acest virus îmi calmează brusc întreaga viață. Stau acasă și nu merg la serviciu. Copiii nu rătăcesc pe undeva, nimeni nu știe unde, stau în camerele lor, soția mea este și ea acasă. Ne uităm la televizor împreună, sau toată lumea este ocupată cu calculatorul lui, având fiecare propriile lui preocupări. Totul pare a fi bine. Probabil principalul motiv al confuziei și fricii este posibilitatea pierderii venitului. Înainte de asta, totul era clar și rezonabil și, deodată, totul a devenit de neînțeles, neclar, iar perspectivele fiecărei zile sunt din ce în ce mai amenințătoare. Ești îngrijorat, nu de viitorul îndepărtat și de momentul pensionării, ci de faptul că nu vor fi bani pentru mâncare săptămâna viitoare, luna viitoare.

Până acum, acestea sunt doar temeri, nu realitate. Există alimente în casă, frigiderul este plin. În contul bancar mai există bani. Acestea sunt doar temeri ipotetice cu privire la posibilul curs al evenimentelor. Dar în această trăire de zi cu zi putem spune că viața a devenit mai calmă.

Care este motivul pentru care vă faceţi griji pentru un posibil viitor, dacă nu puteți să faceţi nimic? Nu știm ce se va întâmpla mâine, așa că de ce să înnebunești de frică azi?

Desigur, avem responsabilități față de familie și copii, dar grijile noastre nu vor ajuta în niciun fel. Ce va fi, va fi; cu toții suntem în mâinile unei forțe superioare și toate eforturile mele nu vor schimba nimic în nicio direcție, bună, sau rea. Va fi așa cum a planificat Creatorul.

Poate într-o asemenea stare, voi înțelege mai repede unde mă poartă Creatorul. La urma urmei, nu există nimeni în afară de El, și El ne împinge întotdeauna spre scop. Deci, să ne gândim la acest obiectiv și să aflăm ce vrea Creatorul de la noi. Starea noastră este o consecință a programului naturii și nu ar trebui să credem că suntem mai deștepți decât ea. Ar fi minunat dacă am înțelege unde ne aflăm, în ce univers, în ce mediu, sub influența căror forțe.

Toate acestea nu depind de noi.

Suntem doar părticele ale creației care cred că înțeleg ceva din natură.

Dar chiar dacă am reuși cu adevărat să înțelegem ceva din ea, am folosi-o în detrimentul nostru. Prin urmare, nu regretați că nu am atins obiectivul pe care ni l-am propus, deoarece nu era nimic bun în el.

Înainte de a izbucni epidemia, omenirea era în pragul unei catastrofe, confruntându-se cu mari adversități. Toată lumea a vorbit deja deschis despre imposibilitatea de a evita războiul, despre criza globală în ecologie, relații umane, industrie, politică și finanțe. Lumea, construită de om, pe baza minții și a sentimentelor sale egoiste a fost pur și simplu teribilă, trecând de la o criză la alta.

Ce a fost bine în viața anterioară? De ce îți pare rău acum? Doar că, după toate aceste probleme, ai reușit să primeşti salariul jalnic cu care să-ţi hrăneşti familia. Te-a făcut să te simți perfect și fericit? Regreți că, cel puțin, știai totul în avans: vor fi suficienți bani până la sfârșitul lunii și, dacă nu, de unde să-i împrumuţi. Cel puțin ai avut o anumită certitudine, acum te enervează necunoscutul. Ce ar trebui să facem cu această agitație interioară, cu gândurile febrile, „Ce se întâmplă”?

Astfel de gânduri chinuiesc acum cea mai mare parte a populației lumii, deoarece această epidemie va acoperi în curând toate continentele. Coronavirusul înghite întreaga lume, toată umanitatea. Toată lumea va începe să se gândească: „Ce mi se va întâmpla mâine? De cine depind? Cum pot să-mi influențez soarta? Cum pot garanta pentru binele zilei de azi, de mâine, pentru viitor?”

Este foarte bine, că astfel de întrebări se trezesc în oameni și mai ales în cei tineri. Este vorba despre bani? Dacă ne preocupăm doar de veniturile noastre, atunci vrem să trăim ca niște animale pentru care principalul lucru este să fie sigure că vor fi hrănite astăzi, mâine și poimâine, restul nefiind important. Deci, vreau să „mănânc din aceeași iesle cu un măgar” sau sunt un om şi mă gândesc şi la alte lucruri?

Din „Viaţă nouă# 1214 Coronavirus” – KabTV. “Cum să faci față fricii?” 3/19/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: