Dacă vrem să fim sănătoși

Coronavirusul ne împrăştie în toate părțile și spune: „Dacă doriți să fiți sănătoși, nu puteți fi în contact unul cu celălalt. Nu vă apropiați la mai puţin de doi metri, păstrați distanța!”

Însă în acest fel multe locuri de muncă nu vor mai putea să existe iar societatea umană nu va mai funcționa normal: țara, familia și lumea. Ce trebuie făcut?

Vă puteți apropia unul de celălalt, dar numai dacă doriți binele aproapelui vostru. Dacă mă apropii de altcineva fără să-l folosesc, ci în beneficiul lui, atunci voi începe să văd că virusul nu este contagios, nu ne separă, ci ne permite să ne conectăm. Virusul începe să ne infecteze și să provoace boli între noi, doar pentru că ne apropiem unul de celălalt conduşi de propriul interes și dorind să-i folosim pe ceilalți.

Contradicția constă în faptul că, din punctul de vedere al naturii toți suntem conectați unul cu celălalt, dar propria noastră natură interioară respinge această dependență reciprocă și recunoaște doar conexiunea în beneficiul propriu. Dacă dorim să ne unim pentru beneficiul comun, astfel încât toată lumea să fie fericită, virusul nu va interfera cu noi. Dimpotrivă, va deveni util și va întări conexiunea dintre noi.

Cu toate acestea, dacă nu ne schimbăm, să nu vă așteptați ca virusul să ne permită să ne apropiem unul de celălalt și să găsim un vaccin împotriva lui. Până la urmă, dacă ne întoarcem la vechea cale, de ce a mai apărut?

Virusul ne va părăsi doar dacă ne schimbăm atitudinea față de natură.

Arată că egoistii ca noi nu ar trebui să se apropie unul de celălalt și ne trimite acasă în carantină. Ne oferă o oportunitate de a ne familiariza cu o nouă realitate.

Coronavirusul spune: „Crezi că ar trebui să deschidem tot mai multe noi afaceri? Greșit! Nu mai faceţi ravagii în lume, nu mai otrăviţi aerul și apa. Trebuie să construiți o viață nouă, într-un mod nou.”

În natură, există o formulă de echilibru între toate părțile sale. O putem vedea în toate legile naturii: fizice, chimice, biologice și zoologice. Toate legile se bazează pe echilibrul forțelor pozitive și negative, plus și minus, binele și răul, dăruirea și primirea.

Prin urmare, nu vom putea face nimic împotriva coronavirusului. Am traversat linia roșie, scoţând natura din echilibru, am poluat oceanele și atmosfera. Tot ceea ce oamenii au atins cu mâinile lor murdare este murdărit. Trebuie să ne corectăm atitudinea față de natură și față de cei din jur.

Nu cred că există o soluție rapidă. Cel mai probabil, coronavirusul va rămâne multe luni între noi. Există mai multe modalități de a rezista: introduceți o carantină generală, așa cum s-a făcut în majoritatea țărilor sau continuați cu viața ca de obicei și să sperăm că epidemia se va încheia de la sine, așa cum au decis să procedeze în Suedia.

Cu toate acestea, singura metodă eficientă este schimbarea naturii omului, a atitudinii noastre față de natura generală, față de lumea minerală, vegetală și animală, și mai ales față de relațiile dintre oameni.

Umanitatea trebuie să existe ca parte integrantă a întregii realități, adică să acționăm în beneficiul ei în loc să distrugem bietul nostru Pământ. Cu toții va trebui să învățăm cum să tratăm natura ca un organism viu și să menținem echilibrul, prin formule clare.

Scopul coronavirusului este de a schimba natura umană.

La urma urmei, ființele umane sunt singurul element cu adevărat dăunător din natură. Noi suntem singurii în dezechilibru cu natura.

Ființele umane au libera alegere și nu sunt controlate de instincte naturale aşa cum sunt materia minerală, plantele și animalele. Acesta este motivul pentru care trebuie să ne controlăm singuri, iar acest lucru nu a fost făcut în nicio țară. Prin urmare, virusul încă nu va dispărea.

Ce ar trebui să facem pentru ca virusul să dispară? Este foarte simplu. Natura este un sistem integral, în care toate părțile sunt conectate și se sprijină reciproc. Umanitatea trebuie să devină și ea o parte a acestui sistem care sprijină, leagă, echilibrează și promovează o integrare tot mai mare a tuturor elementelor naturii. Aceasta este responsabilitatea noastră, ca ființe umane.

Avem o mare putere și trebuie să tratăm natura cu grijă, ca pe o mamă, ca pe un sistem integral perfect. Dacă facem acest lucru în mod conștient și cu înțelegere, vom trăi fericiți. Dacă nu, vor veni noi virusuri, unul după altul, până când ne vor șterge de pe pământ.

Din KabTV  “Perspectiva globală” 4/10/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: