“De ce locul de conducere al Israelului în lume la numărul de vaccinări nu are însemnătate” (Times Of Israel)

Michael Laitman, în The Times of Israel: “De ce locul de conducere al Israelului în lume la numărul de vaccinări nu are însemnătate

Israelul a avansat în fața altor țări, în eforturile globale de a-și inocula populația împotriva COVID-19, cu cea mai rapidă rată de vaccinare de pe întreaga planetă. Ceea ce Israelul încă nu a descoperit este că un astfel de efort va fi în cele din urmă inutil până când națiunea nu își va da seama de rolul și capacitatea sa de a vindeca omenirea de toate bolile, deoarece deține singurul antidot de durată pentru sănătate (precum și cheia păcii și a succesului): unitatea noastră.

Aproximativ 12% din populația israeliană a fost deja vaccinată cu doze de vaccin Pfizer, ca urmare a unei campanii bine făcute, 24/7 și a unui sistem de sănătate eficient. Eforturile de distribuire a vaccinurilor în Israel sunt de departe mai rapide și mai reușite în comparație cu cele ale altor țări dezvoltate, precum SUA și națiunile europene. Dar, oricât de mult am vrea să credem că acesta este panaceul pentru a scăpa de coronavirus, vom descoperi în curând că, vindecarea miraculoasă a pandemiei nu se află în sfera biologică, ci la nivelul uman, în conexiunea corectă dintre oameni. O metodă pentru atingerea acestui obiectiv este adevăratul exemplu pe care Israelul ar trebui să îl dea lumii.

De ce nu este suficient acest program de imunizare de succes? Nu este suficient pentru că ne dă falsa impresie că doar prin astfel de măsuri suntem protejați de boli, în timp ce natura încearcă să ne învețe că nu putem sta pe lauri până nu abordăm și nu reparăm cauza principală a problemei: lipsa noastră de aliniere la echilibrul, integritatea și perfecțiunea naturii. Intoleranța umană, ostilitatea și egoismul nostru provoacă dezechilibre în mai multe niveluri ale naturii – mineral, vegetal, animal și uman – care în mod negativ se întoarce asupra noastră sub formă de boli. Ura noastră unul față de celălalt dăunează astfel sistemului pe care îl împărtășim cu toții și se reflectă asupra noastră sub forma tuturor problemelor și crizelor.

Deci, care este adevăratul rol al Israelului pe care l-am menționat? Este pionierul în implementarea metodei pentru atingerea unității mai presus de diviziune între oameni, până la atingerea principiului „iubiți-vă aproapele ca pe voi înșivă”. Rolul lui Israel este de a conduce calea în mișcarea umanității către realizarea unității și recuperarea echilibrului cu natura, care a fost pierdut, ca urmare a relațiilor noastre umane fracturate, egoiste și egocentrice.

O metodă de realizare a acestui obiectiv este stabilită în înțelepciunea Cabala, iar această cunoaștere a fost moștenită de poporul Israel de-a lungul generațiilor, astfel încât aceștia să devină o conductă pentru extinderea unității la nivel mondial. Așa cum a scris Rav Yehuda Ashlag, autorul comentariului Sulam (Scara) la Cartea Zohar „Este asupra națiunii israeliene să se califice pe sine și toți oamenii lumii să se dezvolte până când îşi vor asuma acea lucrare sublimă a iubirii de ceilalţi, care este scara către scopul Creației”.

Pe măsură ce presiunea naturii întărește din ce în ce mai mult interconectarea umanității și o mai mare rivalitate și extindere de conflicte între oameni, condițiile devin coapte pentru ca umanitatea să învețe cum să organizeze conexiunea noastră pozitivă crescândă, cum să ne unim deasupra diviziunilor în creștere.

Evreii trebuie doar să realizeze că începând să reînvețe și să pună în aplicare metoda noastră istorică și unică pentru realizarea unității și diseminând tuturor aceste cunoștințe, vor aduce armonie pentru ei înșiși și pentru lume la fiecare nivel al naturii. O astfel de unitate va radia un exemplu pozitiv de unire pe întreaga planetă și atunci poporul Israel va deveni cu adevărat „o lumină pentru națiuni” (Isaia 42: 6). Prin urmare, Israelul poate și ar trebui să ofere modelul pe care umanitatea să îl urmeze, pentru a ajunge la scopul de a atinge imunitatea faţă de toate suferințele și durerile sale printr-o conexiune umană sănătoasă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed