De ce să te sacrifici?

Întrebare: Putem să găsim multe exemple în lume astăzi despre oameni care se sacrifică pentru a-i salva pe alții. Doctorii salvează pacienții muncind non stop, uneori fără protecție. Multe celebrități declară întregii lumi că ei sunt gata să se sacrifice pe ei înșiși și capitalul lor.

Tu de asemenea spui că noi trebuie să ne schimbăm și să ne sacrificăm egoismul. Este asta liberul arbitru?

Răspuns: Nu, este puțin diferit. Deși salut asemenea motive, asta nu este starea corectată a umanității.

Ideea este că umanitatea trebuie să își corecteze atitudinea unui față de celălalt, atitudinea sa față de egoism și altruism, nu într-o capacitate limitată ca în a avea grijă de cel bolnav sau altceva.

Există oameni care, din egoismul lor, sunt gata să îi omoare pe alții ca ei să nu distrugă, de exemplu spațiile verzi sau să polueze mediul. Noi vedem că aceste mișcări pentru ecologia verde și aer curat sunt absolut egoiste. Și atât de mult încât oamenii cu egoism înflăcărat sunt gata să facă rău vieții unei alte persoane care, spre deosebire de ei, are o înțelegere diferită a ceea ce este bun.

Întrebare: Crezi că ajutorul în situații extreme cum ar fi o pandemie sau o criză economică este natural și că asta nu se numește corecție?

Răspuns: Da. Noi trebuie doar să realizăm cât de mult ne împinge natura noastră unul împotriva celuilalt și să caracterizăm corect acțiunile umane.

Dacă este dificil pentru mine să mă uit la un pacient bolnav așa că dau bani pentru tratamentul său, atunci, într-un final, eu nu îl vindec ci doar alin suferința mea pentru el.

În Cabala noi vorbim despre o corecție fundamentală a naturii noastre.

Întrebare: Adică ar trebui să fac lucruri bune nu deoarece empatizez cu bolnavul, ci dincolo de asta. Chiar dacă eu nu am nimic de-a face cu ei, eu tot trebuie să o fac dintr-un anume scop superior?

Răspuns: Exact acesta este motivul.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului” 4/30/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: