“De fiecare dată când noi facem Zig, Covid face imediat Zag” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinDe fiecare dată când noi facem Zig, Covid face imediat Zag

Ei bine, suntem în a treia noastră închidere în Israel, dar cifrele nu se îmbunătățesc. Mai mult de o treime din populație a primit prima doză a vaccinului Pfizer și mai mult de o optime a primit-o pe a doua, iar epidemia se răspândește de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Prof. Ran Blitzer, șeful cabinetului Corona de la Magen Israel, programul național de combatere a coronavirusului, este nedumerit.

Potrivit lui Blitzer, „După toate așteptările și modelele, ar fi trebuit să fim într-un loc diferit … Ar fi trebuit să vedem o scădere mai mare a numărului de cazuri confirmate decât vedem. De asemenea, ar fi trebuit să începem să vedem o scădere a numărului de cazuri dificile, dar nu vedem această tendință atât de mult pe cât ne așteptam”.

În conformitate cu consternarea prof. Blitzer, dispoziția națiunii este mohorâtă și gri. Se pare că, de fiecare dată când noi facem zig, Covid face zag înapoi.

De fiecare dată când credem că am găsit o cale de ieșire din epidemie, aceasta găsește noi modalități de întoarcere. Și de fiecare dată când se întoarce, se întoarce mai puternică. În prima închidere, doar o fracțiune dintre pacienți erau copii sub 18 ani. În cea de-a treia închidere, mai mult de 35% din pacienții activi sunt copii. Mai rău încă, nu suntem siguri că vaccinurile funcționează pentru toate noile tulpini care au apărut recent din Marea Britanie, Africa de Sud, California, Brazilia și cine știe ce alte tulpini vor apare.

Coronavirusul ne expune punctele slabe, unul câte unul. Ȋşi bate joc de eforturile noastre de a-l restrânge și arată cât de ușor este pentru natură să păcălească medicamentul nostru de înaltă tehnologie, care consumă atât de mult din resursele noastre. De fiecare dată când refuzăm să vedem adevărul, virusul ni-l arată puțin mai convingător, dar oamenii îl plătesc cu viața lor. Când a izbucnit epidemia, medicii ne-au asigurat că nu afectează copiii. Am spus atunci, că va afecta copiii, că ne va afecta nu doar plămânii ci și creierul, și toate din cauza insistenței noastre de a nu vedea că nu există nici un remediu pentru virus la nivelul la care se manifestă, ci doar la sursă – în abuzul nostru unul față de celălalt și față de natură. Acum, unii copii sunt deja în stare critică în Israel, ajutați de ventilatoare, în timp ce alți copii, deși nu încă în Israel, suferă de sindromul Kawasaki ca efect secundar care le distruge creierul.

În aceste condiții, trebuie să reiterez că singura modalitate de a face față Covidului este prin vindecarea relațiilor noastre sociale, deoarece nu vom distruge niciodată virusul. Relațiile noastre sociale slabe sunt cele care ne determină să concurăm și să căutăm distrugerea reciprocă și tocmai acea acțiune face ca toate mijloacele să fie acceptabile. În lupta noastră de a ne anihila reciproc, anihilăm oameni nevinovați, animale nevinovate, plante nevinovate și pământul pe care păşim.

Nu este nimic în neregulă cu planeta noastră; ar putea susține toate ființele care trăiesc pe el și mult mai mult decât atât, dacă nu am căuta să depășim, să umilim și să exploatăm alți oameni, clase, națiuni, credințe și rase. Pe scurt, ura noastră unul față de celălalt ne distruge planeta, ne distruge sănătatea și în cele din urmă ne va distruge.

Dacă vrem să învingem virusul Covid, trebuie să învingem ura pe care o simțim unul față de celălalt. Doar dacă facem acest lucru, vom începe să ducem o viață mai echilibrată, vom permite naturii să-și restabilească propriul echilibru, iar nenumărații agenți patogeni care au migrat de la animale sălbatice la oameni se vor întoarce acolo unde le este locul. Nu vom restabili echilibrul Pământului până nu încetăm să-l distrugem și nu vom înceta să îl distrugem până când nu încetăm să ne distrugem reciproc. Acesta este lanțul de corectări care trebuie să aibă loc, dacă vrem să avem o viață normală și nimic din ceea ce putem face nu va schimba asta. Sper că nu va dura mult până să ascultăm realitatea, deoarece loviturile care apar se înrăutățesc în mod clar, iar noi am suferit suficientă agonie inutilă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed