“De prea mult timp cu Teddy Bear — Este vremea să ne maturizăm, dacă vrem să scăpăm de Covid” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “De prea mult timp cu Teddy Bear — Este vremea să ne maturizăm, dacă vrem să scăpăm de Covid

După cum am spus de la începutul epidemiei, coronavirusul nu este un alt virus, iar Covid-19 nu este o altă pandemie. Este un schimbător de jocuri, un transformator care ne va răsuci viața în toate direcţiile. Când se va termina, vom fi oameni diferiți și până nu se va termina, nu va dispărea.

Indiferent de imaginea pe care o înfăţişează guvernele și mass-media, adevărul este că suntem în mijlocul unei crize economice, sociale și politice. Însăși baza modului nostru de viață, în care suntem forțați să concurăm unii cu alții pentru resurse și fonduri, și pentru statutul și respectul social, unde nu putem avea încredere în nimeni, deoarece succesul unuia înseamnă în mod necesar eșecul altuia, acea bază a vieților noastre anterioare se dizolvă în cele din urmă.

Când ne transformăm abordarea de la egoism la altruism, vom colabora și mai bine și toată lumea va beneficia cu adevărat de produsele noastre comune. Va fi abundență pentru toată lumea.

Așa cum topirea zăpezii creează mult noroi, dar sub el iarba crește și mugurii se ridică de pe pământul înghețat, la fel și viețile noastre își aruncă fațada înghețată dinainte, iar una nouă, vibrantă și veselă, înflorește. Dar până când va răsări, va trebui să facem cărare prin noroi.

Între timp, există mai multe lucruri pe care le putem face pentru a accelera înmugurirea noii noastre vieți, una mai bună.

  1. Ne-am agățat de vechile noastre vieți de parcă am fi adolescenți care se agaţă de ursulețul de pluș, ponosit și sfâșiat, pe care l-am iubit încă din copilărie. Nu putem vedea că Mama Natură ne oferă o mulțime de jocuri noi și incitante de jucat, potrivite vârstei și înțelegerii noastre. Suntem atât de agățați de trecut, încât nu ne putem lua mâna de pe el și nu putem lua bogăția pe care ne-o oferă viitorul.

Cu toate acestea, se va întâmpla totuși. Va trebui să renunțăm la vechiul nostru mod de viață, deoarece ne schimbăm, indiferent dacă ne place sau nu. Chiar dacă afacerile sunt redeschise fără nicio limită, cumpărătorii nu vor veni așa cum au făcut înainte, iar afacerile se vor prăbuși în masă. Dacă trecem cu atenție la noua eră, vom putea oferi tuturor venituri și ocupații. Dacă nu, o vom face totuşi în cele din urmă, dar după un lung şir de dezastre. Catastrofele pe care le vedem acum în toată America, sunt doar un preludiu pentru un iureş de adversități care ne vor lovi.

  1. Trebuie să înțelegem că, în esență, nu traversăm o criză economică. Văzând-o așa, aceasta este viziunea îngustă asupra lumii, a finanțatorilor, care își câștigă existența prin exploatarea oamenilor și prin valorificarea oportunităților financiare. Dar, adevărul este că trecem printr-o transformare socială, o tranziție de la o atitudine egoistă la o atitudine altruistă față de viață.

S-ar putea să credem că a trăi altruist îți oferă mai puțină abundență materială, dar acest lucru este absolut greșit. Când o societate trăiește dezinteresat, locuitorii ei garantează bunăstarea fiecărui membru al comunității. Aceasta înseamnă că nu va trebui să se îngrijoreze niciodată pentru hrană, adăpost, educație, asistență medicală, energie și activități după școală. În loc de indivizi care au grijă de ei înșiși, comunităţii îi pasă de fiecare în parte. Oamenii, în schimbul acestei atitudini, vor face același lucru pentru ceilalți, fără griji în minte și inimă.

Ca urmare a transformării din societate, întregul nostru concept de economie se va schimba. Deoarece economia reflectă relațiile din societate, atunci când membrii societății colaborează, economia devine și ea colaborativă. De asemenea, acest proces nu se desfășoară în mod obligatoriu, ci pur și simplu pentru că este în interesul tuturor.

Gândiţi-vă la asta: trăim deja într-o societate de colaborare. Nimic din ceea ce producem nu este realizat 100% local și, nu am putea produce nimic fără colaborarea altor nenumărați producători, din numeroase țări. Deci, problema nu este că nu colaborăm, ci că o facem împotriva voinței noastre și încercăm să ne extorcăm, să manipulăm și să ne înșelăm reciproc în acest proces. Când ne vom transforma abordarea, de la egoism la altruism, vom colabora și mai bine și toată lumea va beneficia cu adevărat de produsele noastre comune. Va fi abundență pentru întreaga lume.

  1. A treia, și cea mai importantă cerință pentru accelerarea tranziției de la lumea veche la cea nouă este sprijinul reciproc. Trebuie să ne ajutăm reciproc să vedem unde mergem, că ne îndreptăm spre o viață frumoasă. Oamenii nu vor putea să renunțe la urșii lor de pluș și să îmbrățișeze viața nouă și ușoară până nu vor vedea că alții fac la fel. Așadar, gândiți-vă la ei, vorbiți despre asta și entuziasmați-i pe ceilalți despre noua viață viitoare, deoarece imediat ce suntem de acord cu tranziția prin care trecem, lăstarii în devenire se vor ivi din zăpadă și va începe o nouă primăvară.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed