Dependența este un lucru delicat

Întrebare: Deși coronavirusul ne-a ajutat să simțim că suntem conectați, noi nu înțelegem cât de mult depindem unul de celălalt. Acesta este întregul paradox. Cum putem să ieșim din asta?

Răspuns: Într-adevăr, o mare problemă este ridicată aici. Noi înțelegem că suntem inevitabil conectați unul de celălalt, suntem împreună într-un singur sistem, iar virusul acționează asupra tuturor, printr-unul față de celălalt.

Mai mult, asta este vizibil nu numai în fiecare regiune separată, ci în toate țările. Nu există probleme cu comunicare astăzi așa că putem să învățam despre tot ceea ce se întâmplă în lume.

Suntem conectați? Da, dar pentru a simți dependența este o problemă deoarece ea poate fi pe nivele diferite. Este foarte dificil pentru noi să determinăm asta.

În plus, conectivitatea este un concept specific. Putem să studiem diferite conexiuni: rele, bune, orice, deoarece ele sunt obiective.

Și pentru a simți dependența, senzația noastră subiectia deja interferează. Poate că nu aș vrea să simt dependența de cineva sau nu vreau ca alții să se simță dependenți de mine și să se plângă. Așadar, dependența este un lucru foarte delicat.

Noi trebuie să ne dam seama cum suntem dependenți unii de alții, cum se manifestă această dependență și ce se întâmplă dacă noi intenționat ne influențăm între noi în acest fel? Aici sunt multe oportunități pentru tot felul de conjuncturi și speculații.

Vorbind despre dependență, eu trebuie să înțeleg că nu poate fi nicio opinie clară și o bază solidă aici, însă tot timpul sunt anumite adăugări de la diferiți oameni direcționați unii împotrivă celorlalți.

Întrebare: Dependența invocă tot timpul o lipsă a libertății? Este posibil să ieșim din asta?

Răspuns: Dependența nu rezultă în mod necesar într-o lipsă a libertății. Ce contează este de ce depinde cineva. Dacă eu depind de întregul univers, stiu că sunt o parte din el și voluntar mă conformez legilor care există în el, atunci experimentez un sentiment al eternității și perfecțiunii. Prin urmare, nu mă suprimă și eu nu mă presez că sunt o parte din el.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 5/25/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: