Diferite niveluri de luare a deciziilor

Întrebare: Cercetările arată că un grup restrâns de zece până la patruzeci de persoane pot demonstra cunoașterea reală a problemelor complexe. Prin urmare, nu se poate crede orbește în înțelepciunea mulțimii. Există probleme care trebuie rezolvate de către specialiști.

Când poate fi folosită înțelepciunea mulțimii pentru rezolvarea problemelor și când este inteligența colectivă? De ce, atunci când este conectat la înțelepciune, îl duce la un nou nivel? Și totuși, acest lucru nu este suficient. Are nevoie și de cunoaștere?

Răspuns: Depinde de întrebările pe care le decideți. Nu poți aduna un milion de oameni care nu înțeleg nimic, de exemplu, despre construcții și să te aștepți ca aceștia să poată construi o clădire înaltă. Nu vor reuși. Iar dacă aduni mai mulți specialiști, vei obține un rezultat pozitiv.

Prin urmare, este necesar să se analizeze în mod specific care este problema pe care doriți să o rezolvați. Se merge fie în cunoaștere, fie în credință mai presus de cunoaștere. Dacă mergi în cunoaștere, trebuie să aduni specialiști. Dacă vă confruntați cu o sarcină practic inaccesibilă, de exemplu, cum să faceți față coronavirusului, atunci experții nu vor putea ajuta.

Vedem că această formă de epidemie afectează simultan pe toată lumea, devine din ce în ce mai dominantă și se răspândește pe tot cuprinsul planetei. Nu cred că vom putea să-l limităm, să-l oprim sau să-l ucidem în vreun fel.

Atunci va trebui să ținem cont de înțelepciunea mulțimii. Cum găsim o soluție? Este foarte simplu. Dacă luăm un număr imens de oameni fără a-i pune într-un birou care le-ar exploata mintea și cunoștințele, dar le-ar colecta și ar încerca să le ridice deasupra nivelului lor, astfel încât să lucreze pentru unificare, atunci rezultatul va fi doar unitatea, o ascensiune peste egoismul lor personal. Apoi, vor putea identifica cu succes care este problema.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 25.09.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: