Epidemia minciunilor

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a spus că știrile false se răspândesc mai repede și sunt mai contagioase decât coronavirusul în sine. Prin urmare, trebuie să luptăm nu numai împotriva epidemiei, ci și împotriva unui „info-demic”.

Secretarul general al ONU a spus că info-demic este dușmanul nostru comun și s-a oferit să luptăm împreună. Ce-o face pe o persoană să dea informații false și confuze?

Cert este că trăim cu toții într-o lume a minciunii. Minciunile se răspândesc în întreaga lume și sunt transmise de la o persoană la alta conștient sau inconștient. Toată lumea răsucește informațiile în modul în care le este convenabil și, ascunzând lucrurile care nu sunt benefice pentru ei. Asta face toată lumea.

Este ca jocul copiilor „telefonul fără fir”: când veștile sunt transmise de-a lungul lanțului, niciun cuvânt din ceea ce a spus prima persoană nu ajunge la a zecea persoană. Și, când creștem și devenim adulți, continuăm același joc, doar că minciunile devin mult mai grave.

Coronavirusul ne-a dus la faptul că nimeni nu crede pe nimeni din cauza știrilor false răspândite în toate direcțiile. Problema este că mass-media nu mai este concentrată asupra publicului, ci este politizată și conduce un război între dreapta și stânga, între diferite grupuri interesate.

Prin urmare, ei au întotdeauna bani pentru acest război; nu mai contează dacă cititorii vor cumpăra acest ziar.

Astăzi, ziarele nu depind deloc de cumpărători, ci primesc finanțare din cercurile financiare și de guvernare. Prin urmare, nu există încredere în informațiile distribuite în mass-media.

Acestea tipăresc câteva rapoarte medicale neconfirmate despre medicamente împotriva virusului. Dar de ce oamenii cred această minciună și chiar par să aibă nevoie de ea? Există o glumă că, dacă am începe acum să mâncăm doar mâncare pură și ecologică, am fi otrăviți pentru că nu mai suntem obișnuiți cu produse bune, naturale, care existau acum sute de ani.

Există o mulțime de adevăr în această glumă și același lucru este valabil și pentru mass-media. Nu suntem obișnuiți cu adevărul și fiecare generație primește ceea ce merită. Acceptăm minciuna și ne bucurăm de ea. Nici măcar nu plătim această veste falsă; o primim gratuit. Minciunile nasc minciuni: generația este coruptă și se hrănește cu mâncare stricată.

Dar, în caz contrar, nu ar fi nimic de mâncare. Așadar, în magazin cumpărăm legume și carne, realizând că în interior sunt doar substanțe chimice și antibiotice, dar nu este de ales. Trebuie să mănânci ceva. Trăim într-o lume sintetică.

Nimeni nu are nevoie de adevăr, până la urmă nu contează dacă omul ar ști sau nu. Adevărul nu poate fi transmis, vândut sau folosit dacă totul este fals. Adevărul în lumea noastră este ca o monedă străină care nu este acceptată în această țară în niciun magazin.

Dacă spun adevărul în această lume a minciunii, voi fi cunoscut ca mincinos. Acest lucru s-a întâmplat regelui Solomon în vremea Primului Templu. Nimeni nu voia să-l recunoască drept rege. El a rostit discursuri înțelepte, dar toată lumea din jurul său a fost atât de proastă încât nimeni nu a crezut în cuvintele sale. Până nu a ajuns la Sanhedrin, unde s-au adunat marii înțelepți care l-au înțeles și deja l-au recunoscut.

Într-un singur loc din toată țara și-au dat seama că era un om înțelept care merită ascultat. Dar astăzi nu avem nici măcar un astfel de loc: nu în guvern, nu în bănci, nu în nicio organizație sau partid și nici în altă parte. Toată lumea joacă același joc fals.

Un cabalist trăiește în mica sa lume a adevărului și toată lumea din jurul său crede că este irațional, că este detașat de realitate și deci, nu ascultă ce spune. Și acesta este un lucru bun pentru că pe vremuri, profeții au fost arși pe rug.

Cum se poate spune dacă știrile sunt adevărate sau false? Urmăresc știrile, dar numai pentru a simți tendința de dezvoltare și viteza acesteia. Adică țin cont nu de știri în sine, ci de direcția lor.

Oamenii sunt teribil de derutați de știrile care răspândesc comunicările. De fapt, acesta nu este un mijloc de comunicare, ci un mijloc de deconectare de rupere.

Ce fel de corecții ar trebui să facem în societate pentru a reveni la știri veridice? Acest lucru necesită multă muncă dureroasă. La urma urmei, suntem obișnuiți deja să mâncăm alimente stricate, am învățat să le digerăm și totuși să ne simțim bine. Corpul este obișnuit să facă corecții, astfel încât acceptăm chiar și alimentele putrezite ca fiind relativ proaspete. Și dacă consumăm mâncare cu adevărat proaspătă, vom avea indigestie.

Prin urmare, aici avem nevoie de un drum foarte lung. Și nu este vorba doar de mâncare pentru stomac, ci și pentru minte, suflet și inimă. Treptat trebuie să ieșim din această minciună cu ajutorul educației integrale despre care vorbesc cabaliștii. Trebuie să explicăm tuturor că trăim într-o lume de minciuni și trebuie să ieșim din ele, deoarece este imposibil să continuăm în acest fel.

Coronavirusul ne va conduce la simțirea punctului adevărului, la revelația finală a falsității vieții. Vom vedea că o astfel de viață este lipsită de sens și de speranță atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri. Ne apropiem deja de această perspectivă. Dacă vom continua pe vechea cale, ne vom distruge pe noi înșine.

Acest scop este deja aproape, deoarece umanitatea înțelege că și-a pierdut drumul și direcția și că nu există mijloace pentru a corecta situația; nu există nici un remediu pentru virus. Sau, decidem că nu există altă alegere și trebuie să dezvăluim sensul și scopul vieții, modul corect de existență și să găsim unde se află adevărul în viața noastră.

Ființele umane sunt cele mai inteligente, mai dezvoltate, mai informate și ne-am făcut viața astfel încât să fie complet depreciată. Și acest lucru se datorează faptului că suntem ghidați nu de rațiune, ci de sentimente și nu ne putem depăși emoțiile prin rațiune. Prin urmare, sentimentele se joacă cu noi, trăgându-ne în direcții diferite, așa cum se spun: „Să mâncăm și să bem pentru că mâine vom muri oricum”. Să sperăm că această atitudine se va schimba.

 

Din KabTv „Lumea” 26/05/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed