“Este timpul pentru conducerea de către femei” (Medium)

“Medium” a publicat noul meu articol “Timpul pentru conducerea de către femei

Pe măsură ce lumea se trezește către o nouă realitate, a devenit mai evident și stringent rolul imperativ al femeilor de a pune laolaltă piesele sparte și de a reconstrui societatea. COVID-19 ne-a făcut să conștientizăm acest lucru mai acut, începând cu mediul cel mai intim și de bază pe care îl știm cu toții: căminul. Ca urmare a ordinului de a rămȃne în case, am redescoperit că figura feminină din familie este cea mai proeminentă și cea mai influentă. De acasă, aceeași importanță reverberează în toate domeniile vieții în care sunt implicate femeile. Această forță motrice a femeii, fără comparație cu alta, este tocmai ceea ce are nevoie lumea acum, pentru a începe recuperarea ei din impactul cauzat de pandemie.

Săptămână după săptămână, blocajul a revelat centralitatea puterii feminine în familie, unde fiecare membru se simte total dependent de femeie. Chiar dacă bărbații ajută la treburile gospodărești, cea mai mare parte a sarcinii revine pe umerii femeii. Acum, deoarece restricțiile impuse din cauza pandemiei sunt treptat ridicate și oamenii se întorc la birourile lor, este imposibil să spunem că vom reveni la afaceri ca de obicei. Noi discernăminte ne vor însoți înapoi în lumea din afara casei. Discernăminte cum ar fi remarcabilului devotament și determinarea femeilor din viața tuturor, care se imprimă în fiecare om și sunt recunoscute în special în perioadele de disperare, precum cea pe care încearcă acum planeta să o depăşească.

Lumea ca un cămin al umanităţii

Nu este de mirare că rezultatele cele mai pozitive în combaterea pandemiei de coronavirus au avut loc în țările conduse de lideri de sex feminin, așa cum s-a evidențiat recent în știrile mondiale. Când femeile preiau o parte mai mare în conducerea casei noastre globale comune, ceea ce înseamnă întreaga umanitate, fără îndoială, vom câștiga din aceasta, deoarece va fi mai puțin război, vor fi mai puține probleme și conflicte și o mai bună organizare a lumii noastre, în general.

Fiecare bărbat știe că, dacă așteaptă un rezultat bun în orice problemă din viață, ar trebui să se consulte cu femeia acasă, deoarece ea este mai serioasă și mai practică decât el. Acest lucru l-am observat în multe culturi. Cu puține excepții, chiar și în unele țări în care femeile par să trăiască în umbră, femeile sunt cele care conduc și iau decizii. Femeia este cea care determină ce se întâmplă în familie.

Dacă mai mulți bărbați ar înțelege importanța ascultării femeilor, atunci când ne confruntăm cu provocări multiple, starea lumii s-ar schimba în mai bine în modul în care ne conducem viața, în ceea ce dobândim și ce obiective ne stabilim.

Calitățile femeilor de dragul societății

Femeile sunt atrase în mod natural să organizeze lumea, ca și cum ar organiza casa, astfel încât toate din interior să se simtă confortabile și bune. Spre deosebire de bărbați, care seamănă mai mult cu copiii care se bucură de luptă, în curte, cu prietenii lor, femeile nu vor permite competițiilor de luptă și copilăreală să continue să prevaleze, așa cum au fost până la lovitura pandemiei. La fel ca o mamă, femeile sunt capabile să pună totul în ordine în societate și să oprească luptele și competitivitatea nesăbuită. Iar bărbații vor asculta. Aceasta este comparabilă cu înclinația unui copil de a-și asculta mama. Ea l-a născut, l-a hrănit și l-a crescut, așa că înțelege cum să-l controleze. Deci, de ce nu am administra casa noastră comună global, așa cum sunt familiile noastre? Dacă femeile se unesc în acest scop și acționează sensibil, înțelept și cu forță, se va produce o schimbare pozitivă.

Poate exista o anumită percepție că femeile nu sunt neapărat pregătite și hotărâte să își asume conducerea în schimbarea lumii, în măsura în care este necesar, în special în acest proces de vindecare din pandemie. Astfel, este esențial să creștem importanța rolurilor pe care femeile trebuie să le joace în toate discursurile sociale, la cel mai larg nivel posibil.

Probabil, este nevoie și de o forță masculină care să susțină mai mult și să ajute la unirea femeilor, să le deschidă drumul.

O astfel de forță ar trebui să stea lângă femei pentru a le încuraja și a face loc ca acestea să își ia locul meritat și să conducă. Nu sugerez că o parte a societății trebuie să o înlocuiască pe cealaltă. Fiecare învață să o completeze pe cealaltă.

Un astfel de echilibru dinamic între sexe ar trebui să rezulte din înțelegerea că noi toți, bărbații și femeile, nu ne putem întoarce la modul anterior de viață, defectuos. Lumea veche pe care am construit-o este pe cale să implodeze, iar coronavirusul este doar primul semn. Trebuie să construim împreună o lume nouă, în care toată lumea este angajată să cultive o societate prosperă, dar durabilă, în locul unui model dezechilibrat de poluare și distrugere.

Această schimbare nu înseamnă că trebuie să demontăm totul și să construim ceva nou, ci pur și simplu să privim întreprinderile și angajamentele dintr-o perspectivă nouă: în beneficiul copiilor noștri, al întregii umanități și al întregii naturi. Femeile pot oferi viziunea dornică să stabilească astfel de decizii. Cu alte cuvinte, femeile ar trebui să stabilească obiectivele prioritare, iar bărbații le vor pune în aplicare. Prin această cooperare reciprocă, va apărea o bază comună, de susținere și înțelegere.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed