“Este timpul să revizuim modul în care apreciem oamenii” (BizCatalyst)

Noul meu articol pe BIZCATALYST “Este timpul să revizuim modul în care apreciem oamenii

Una dintre primele întrebări într-o primă întâlnire cu o persoană este: „Ce faci?” adică ce faci pentru a trăi. Există două lucruri pe care dorim să le știm, de obicei, când punem această întrebare: 1) Cât de mult faci și 2) Care este rangul tău în statutul social. De fapt, dacă i-ai spune noii tale cunoștințe imediat cât faci, el sau ea nu ar întreba despre tipul de muncă pe care îl faci sau statutul tău social. Doar câștigurile tale. ar permite acelei persoane să te poziționeze.

Dar ce faci când banii nu au sens? Ne îndreptăm către o realitate cu șomaj larg răspândit, atunci când mulți oameni buni vor rămâne permanent, fără muncă, nu din propria voință, ci pentru că nu vor exista locuri de muncă. Acesta nu este un scenariu futurist. COVID-19 a instigat această realitate. Dacă inițial, oamenii au fost trimişi în concediu, acum sunt concediați, deoarece tot mai multe companii se adaptează la o realitate, de cerere permanent scăzută.

Am scris deja de nenumărate ori în eseuri și în cărți, despre obligația guvernelor de a oferi persoanelor fără locuri de muncă un venit de bază și că acest venit trebuie să depindă de participarea la ședințe, care să îi învețe despre realitatea care i-a concediat. Deși este esențial să știm că lumea a devenit complet interdependentă și că, pentru a supraviețui, trebuie să fim responsabili unul pentru celălalt, trebuie să fim atenţi, de asemenea, la simţirea stimei de sine a oamenilor.

Pentru a spune altfel, există trei elemente pe care oamenii trebuie să le mențină pentru a putea duce o viață satisfăcătoare: 1) provizii fizice (materii prime de bază), 2) înțelegerea lumii în care trăiesc și 3) sentimentul demnității sau al stimei de sine. Fără niciunul dintre aceste  trei elemente, oamenii vor fi aduşi la disperare, iar mulți vor recurge la violență, care va distruge societatea.

Deoarece, la sfârșitul zilei, personalitățile publice răspund dorințelor publicului, publicul trebuie să arate că respectă oamenii care dau societății și, mai important, care o adună laolaltă. Nu există nicio îndoială că o societate coezivă este o societate rezistentă. De asemenea, oamenii sunt mai fericiți când trăiesc într-un mediu de susținere. Trebuie să arătăm că aceasta este societatea pe care o dorim și că plătim oamenii care ne ajută să ne unim, cu respect, demnitate și distincții. Dacă facem acest lucru cu convingere și arătăm hotărât că condamnăm oamenii care exploatează pe alții, chiar și cei mai bogați, cei mai puternici oameni vor renunța la puterea și averea lor, în schimbul aprecierii.

Nu trebuie să uităm că nu contează câte miliarde am, dacă oamenii nu știu despre asta și nu mă respectă.

Prin urmare, dacă valorile sociale se schimbă, la fel vor fi și dorințele oamenilor, deoarece nimic nu este mai puternic decât opinia oamenilor despre o persoană. Dacă arătăm ce valori dorim, ce fel de indivizi respectăm, vom crea o societate formată din astfel de persoane.

Tatăl profesorului meu, gânditorul prolific și cabalist Baal HaSulam, a exprimat întregul concept într-un scurt paragraf: „Într-adevăr, orice persoană cu experiență știe că cea mai mare dintre plăcerile imaginabile ale lumii este să câștige favoarea oamenilor. Pentru obținerea acestui lucru râvnit merită să faci toate eforturile și concesiile lumeşti. Acesta este magnetul de care sunt atrași cei mai buni din fiecare generație, și pentru care ei ar minimaliza întreaga viață lumească”.

Când respectăm oamenii care contribuie la solidaritatea noastră, acea contribuție va fi noua monedă. Cu cât contribuie mai mult la ea, cu atât mai „înstăriți” vor fi în ochii societății și, prin urmare, în ochii lor, cu cât respectul devine noua monedă. Dacă vom folosi această tactică, vom naviga în comunitățile și țările noastre în siguranță, în apa furtunoasă a COVID-19 și nu numai.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed