“Există vreo parte pozitivă la coronavirus?” (Quora)

Michael Laitman pe Quora: “Există vreo parte pozitivă la coronavirus?”

Cel mai proeminent aspect pozitiv al coronavirus-ului este că ne forțează să contemplăm la cum trăim și să căutăm conexiuni noi și îmbunătățite în societate.

A încetinit trenul consumerist în care noi am călătorit și ne-a dat spațiu să revizuim ce este esențial și neesențial în viețile noastre. De asemenea ne-a arătat exemple despre natură restaurându-se pe sine atunci când noi ne calmăm într-un asemenea fel.

Ne-a învățat lecții despre interdependența noastră, de la dependența reciprocă în localitățile noastre respective – întreținerea igienei personale, purtarea măștilor și respectarea condițiilor de distanțare socială – la a fi martori la interdependența mondială strânsă a noastră în modul în care virusul a ieșit la suprafață ca o izbucnire într-o parte a lumii și foarte repede s-a răspândit pentru a deveni o pandemie globală.

Făcând astfel, cu cât coronavirus-ul stă mai mult cu noi (și pare că nu se duce nicăieri curând), cu atât mai mult va servi pentru a transforma societatea la nucleul ei: de la o societate de indivizi alimentați de motive egoiste, individualiste și materialiste, la o societate care realizează necesitatea de a se conecta pozitiv și să ridice noi valori de conducere a responsabilității reciproce și a considerației pentru a trăi bine în nou revelata noastră lume interdependentă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: