Factori care influenţează dezvoltarea umană

Întrebare:  Suntem influențați de o mulțime de date. În primul rând, genele și proprietățile inerente din noi prin natură, nu se schimbă. În al doilea rând, suntem influențați de societate.

În al treilea rând, există o influență externă, cum ar fi o pandemie, o criză economică sau un fel de dezastru natural, care poate afecta dezvoltarea unei anumite înclinații.

De exemplu, dacă o persoană are tendința către zgârcenie, dar trăiește într-o țară cu un nivel ridicat de viață, atunci această proprietate nu se manifestă în el. Dar într-o situație extremă, ea se poate manifesta. Toți acești factori afectează simultan o persoană?

Răspuns: Nu, nu se poate spune asta. Factorii sunt întotdeauna în acțiune, dar fiecare într-un grad diferit. Depinde nu numai de persoană, ci de societatea și perioada istorică în care trăiește. Acesta este un program global, aș spune chiar un program universal. Prin urmare, este foarte dificil pentru noi să spunem ceva definit aici: de ce depinde, ce, și când.

Întrebare  Care dintre acești factori are cel mai mare impact asupra dezvoltării umane?

Răspuns:. E greu de spus. Depinde de timp și loc.

Întrebare:  Și totuși, ce influențează mai mult: genele, sau societatea?

Răspuns:  Genele. Este foarte dificil să ieși de sub puterea lor. Cert este că o societate foarte diversă ne poate influența în moduri diferite. În același timp, există așa-numitele forțe concrete ale norocului. Este foarte dificil de calculat și descris.

Şi Baal HaSulam, în articolul său „Libertatea”, descrie acest lucru în termeni destul de generali, deoarece există mulți factori care ne afectează.

Din KabTV „ Era Post-Coronavirus” din 30/04/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: