Gestionarea stresului, partea 4

Întrebare: Există diferite tipuri de stres. De exemplu, stresul profesional este asociat cu conflictele la locul de muncă. Stresul marital apare în jurul problemelor din familie. Stresul emoțional poate fi cauzat de un fel de experiență intensă. Stresul fiziologic provine din traume sau boli, iar stresul psihologic din nemulțumirea cu sine sau din relațiile cu ceilalți oameni. Stresul informațional este cauzat de supraîncărcarea informațională iar stresul de mediu din condiții de viață nefavorabile.

Poate o condiție să provoace stres atunci când o persoană caută sensul vieții și nu-l găsește?

Răspuns: Desigur. La urma urmei, stresul este un sentiment de indecizie, incapacitatea de a conecta dorința cu ceea ce se poate atinge. Orice lucru mic poate fi stresant. Dacă de exemplu, deschid un sertar și nu-mi găsesc ochelarii acolo, atunci asta îmi provoacă deja stres.

Stresul este neconcordanța dintre ceea ce se dorește și ceea ce se realizează. Bineînțeles, viața de astăzi constă doar în stres.

Întrebare: Se pare că natura ne-a pus într-o realitate în care există întotdeauna presiune asupra dorinței. Dacă îți imaginezi că ești un fel de dorință de a primi, de a fi umplut, de a te bucura, atunci satisfacția este obținută extrem de rar, deoarece dorințele cresc în mod constant și devine din ce în ce mai dificil să le umpli. Unde duc toate acestea?

Răspuns: La realizarea modului în care ieșim din această stare, de ce depinde, la ce va duce.

Întrebare: Pot fi într-o astfel de stare în care nimic nu mă apasă sau nu simt această presiune?

Răspuns: Nu, o astfel de stare trece treptat și este înlocuită de sentimentul că ceva te apasă într-o anumită direcție, iar această presiune are un început și un sfârșit, are un sens și trebuie să înțelegi, să dezvălui acest sens. Abia atunci poți scăpa de presiune.

Și atunci începi să simți că dacă această presiune ar trebui să te conducă la o stare mai înaltă, atunci nu este nevoie să scapi de ea. Trebuie doar să înțelegi până unde trebuie să vii. Iar pentru tine, acest lucru va fi deja simțit nu ca o presiune, ci ca un acompaniament în dezvoltarea ta.

Întrebare: Se dovedește că o persoană începe să simtă presiuni fiziologice și psihologice așa cum sunt vizate? În plus, acestea nu sunt doar personale, ci globale, de exemplu, o criză financiară sau o pandemie. Mulți oameni nu înțeleg că există un fel de design în acest sens.

Răspuns: Ne îndreptăm către o stare în care toată lumea se va afla într-o criză generală uriașă, fără a înțelege cum putem exista. Mai mult, nu va fi resimțită de o singură persoană, de o familie sau de vreo societate mică, ci de întreaga lume. Coronavirus ar trebui să ne conducă la asta.

Din „ Management Skills” de la KabTV 25/06/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: