Grupul este salvarea

Dacă nu văd niciun defect în prietenii mei, ci doar virtuți, acesta este un semn că am ajuns la corectare. În primul rând, trebuie să trec prin credință mai presus de rațiune, pentru a putea considera prietenii absolut corectați, în ciuda faptului că nu îi văd așa.

Și atunci înțeleg că incapacitatea de a-i vedea perfecți este exact ceea ce trebuie să repar. Prietenii sunt ca o oglindă, în care îmi văd toate calitățile.

Rezultă că grupul este mântuirea.

La urma urmei, cel mai important lucru în vindecare este diagnosticul corect. De aceea acum se acordă atât de multă atenție testării coronavirusului pentru a determina dacă o persoană ȋl are sau nu.

Și dacă grupul mă ajută să îmi descopăr bolile, atunci face cel mai important lucru. După aceea, pot lucra cu același grup, corectând deficiențele mele. Se vede clar că, apropiindu-mă mai mult de iubirea prietenilor și de conexiune, mă corectez și îmi vindec egoismul.

Așadar, puteți merge tot drumul până la capăt, de fiecare dată verificându-vă față de grup: cât de mult îmi critic prietenii, cât de nemulțumit sunt cu ei și cât de imperfecți sunt ei, în ochii mei?

Când îi văd perfecți și ei sunt în inima mea, asta ar însemna că m-am corectat. Nu contează ce este în afara mea. Întregul calcul este doar cu mine însumi: cât de deficitar sunt și cât de mult mă pot corecta. Dar acest lucru se aplică numai relațiilor din grupul cabalist. Și cu excepția acelei iubiri pentru prieteni, în orice altceva trebuie să ne comportăm așa cum este obișnuit în rândul tuturor oamenilor din lumea noastră.

Vreau să-i văd pe toți prietenii egali și minunați și îi cer Creatorului acest lucru. Vreau să simt prietenii stând în inima mea, contopiți și uniți ca un singur corp, o singură persoană, iar eu le stau alături. Inima mea îi ține, îi îmbrățișează și este plină de ei.

Și dacă stăpânesc o astfel de atitudine față de perfecțiune, voi descoperi că toate acestea sunt o inimă împărtășită în interiorul meu, care este plină de Creator, de iubirea și dăruirea Lui. Datorită acestei abordări, voi începe să descopăr lumea spirituală.

Din prima parte a  Lecției zilnice de Cabala 3/30/20 , Scrierile lui Rabash, „Privind importanța prietenilor

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: