“În ce fel amenințarea coronavirusului va avea un impact major asupra economiei mondiale, pe măsura răspândirii pe glob?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: În ce fel amenințarea coronavirusului va avea un impact major asupra economiei mondiale, pe măsura răspândirii pe glob?

Economia are nevoie de un impact major, deoarece nu a reușit să ne asigure nevoile. În schimb, noi ne-am îngrijit de „nevoile” economiei.

Pandemia coronavirusului a deschis întrebarea despre ce este esențial și neesențial în viață.

În fața crizei, esențialul vieții – alimente, locuințe, asistență medicală și educație – a fost extras din zona întunecată în care era înainte ca virusul să ne lovească, în timp ce ne concentram asupra creșterii, producției, consumului și excedentului comercial sau deficitului.

Apoi a venit Coronavirusul și ne-a amintit despre ce este esențial în viață.

În această perioadă, avem șansa de a revizui drumul spre care ne este îndreptată viața și, în acest proces, să ne îmbunătățim economia pentru a o face să se potrivească nevoilor noastre.

Ironia epocii noastre este că forța de muncă modernă funcționează mai multe ore decât munceau sclavii în trecut.

Astăzi, credem că avem mai multă libertate și securitate decât sclavii din trecut, dar coronavirusul a subliniat că, întreaga noastră infrastructură se poate răsturna într-o clipă.

O perioadă de distanțare socială și condițiile de rămȃnere la domiciliu pun în discuție locuințele și chiar mâncarea, pe care mulți le iau ca garantate.

Locurile de muncă de astăzi, care ofereau multora un sentiment de securitate, s-au arătat ca fiind nesustenabile atunci când a fost vorba să ofere multor persoane plasa de siguranță pe care o preconizau.

În timp ce încă încercăm să ne redresăm din această lovitură pe care coronavirusul a dat-o economiei, avem ceva timp să revizuim ideea de muncă, în general.

Pe măsură ce ne îndreptăm către un viitor în care tehnologia este de așteptat să înlocuiască o mare parte din forța de muncă și vom descoperi că nu trebuie să muncim toate orele în care lucram în present, pentru a asigura ceea ce avem nevoie în viață, atunci ne putem aștepta ca:

Indemnizațiile guvernamentale, cum ar fi venitul de bază universal, vor deveni modul în care majoritatea oamenilor își vor primi veniturile.

Titlurile în muncă își vor pierde valoarea ca indicatori ai statutului social.

Pentru ca societatea să nu stagneze, și să crească, într-o epocă în care titlurile noastre în muncă încetează să ne marcheze valoarea în societate, va trebui să marcăm statutul social în funcție de contribuția pe care o aducem societății.

O astfel de schimbare ar fi posibilă dacă am oferi un venit de bază, în schimbul participării la programe care permit oamenilor să se dezvolte și să-și exprime contribuția la societate.

Cu alte cuvinte, economia către care ne îndreptăm și spre care perioada coronavirusului ne-a direcţionat, este una în care vom avea nevoie de aspectele esențiale ale vieții noastre, și una în care ne vom concentra pentru a consolida și crește societatea umană – fericirea socială, sănătatea și bunăstarea – în loc ca fiecare dintre noi să încerce să-şi construiască imperii personale.

Într-o astfel de economie, vom acorda o importanță mult mai mare culturii relațiilor umane pozitive decât în prezent.

Deoarece din ce în ce mai multe profesii de astăzi se vor dovedi a fi inutile pentru lumea către care ne îndreptăm, va trebui să înlocuim tot efortul depus, pentru a ne educa și a ne pregăti pentru astfel de profesii, cu o educație și pregătire de alt tip: una în care ne vom antrena să relaționăm pozitiv între noi și să contribuim pentru ceilalți, deasupra tendinţelor noastre de separare care sunt în creștere.

Foto de deasupra de Daniel Lee pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: