În interiorul legii garanției reciproce

Suntem în interiorul legii garanției reciproce și înaintăm în conformitate cu aceasta. Întreaga noastră viață depinde de îndeplinirea acestei legi, fie că o vrem sau nu, fie că o înțelegem sau nu. Toată omenirea se îndreaptă în direcția garanției reciproce.

Dacă te uiți înapoi cu doar trei luni în urmă, o perioadă nesemnificativă în comparație cu viața umană, vei vedea cum ni s-au schimbat ideile despre dezvoltarea noastră, despre prezent și viitor. Am făcut un salt uriaș înainte.

Până acum trei luni, am crezut că pandemia de coronavirus se va termina rapid și ne va permite să ne întoarcem la viețile noastre anterioare. Dar nimeni nu gândește așa astăzi.

Uite ce revoluție are loc în întreaga umanitate, în miliarde de oameni și cum se schimbă atitudinea lor față de viață. Ei încep să realizeze că sunt într-un fel de proces obligatoriu din care nu pot fi eliberați. Nu sunt responsabili de viața lor, viața îi controlează și îi atrage dar nu spre scopul pe care l-au stabilit pentru ei înșiși.

Viața nu va mai fi la fel. Suntem într-un proces în care într-un timp foarte scurt putem observa schimbări dramatice între trecut, prezent și viitor. Se pare că toată lumea a făcut descoperiri foarte importante despre viața lor: Ei au realizat că astăzi nu va fi ca ieri, iar mâine nu va fi ca astăzi. Astfel, natura, Creatorul, ne ridică la un alt nivel de percepție a realității.

Devenim parteneri cu Creatorul, participând cu El în același proces, deși doar pasiv pentru moment. Natura face schimbări și suntem în acest proces, urmărind-o pe măsură ce se desfășoară în fața noastră.

Vedem deja că nu controlăm lumea și nu o putem schimba. Chiar dacă viitorul pare negru, înțelegem totuși că nu există alegere și că ceea ce ar trebui să se întâmple se va întâmpla. Iar atunci apare întrebarea: este posibil să schimbăm ceva?

Suntem din ce în ce mai pregătiți să acceptăm condițiile pe care ni le pune Creatorul dacă vrem să schimbăm viitorul. Este posibil să fim încă pasivi, dar suntem deja participanți la procesul care se desfășoară în fața noastră. Acest lucru este vizibil în mass-media, în oameni și în familii de-a lungul vieții noastre, iar aceasta este o realizare imensă.

Toți înclină treptat capul și nu mai sunt la fel de încrezători și siguri de sine ca înainte. Înțelegem că suntem în interiorul unui flux care este desemnat de natură. Natura ne-a stabilit legea garanției reciproce și va deveni mai clar în fiecare zi că numai printr-o conexiune corectă ne putem organiza viața și că doar lipsa unei conexiuni bune între noi este cauza tuturor nenorocirilor noastre.

Toate acestea vor deveni în curând clare pentru toată lumea și vom înțelege că legea garanției reciproce este obligatorie și nu există altă opțiune decât să o respectăm. Este mai bine dacă ne străduim noi înșine pentru aceasta, grăbim timpul și o aducem din ce în ce mai aproape pentru a o îndeplini înainte să ne depășească și să ne oblige să o îndeplinim cu forța. Vrem să o îndeplinim în mod voluntar, după voia noastră.

Zi după zi, umanitatea se apropie de garanția reciprocă, deschizându-și din ce în ce mai mult ochii.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 25/8/20, Scrierile lui Baal HaSulam, „Arvut (garanție reciprocă)”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: