“În zilele post-Covid” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinÎn zilele post-Covid

Acum, când vaccinarea în masă este aproape, se pare că toată lumea se va întoarce la modul de viață din 2019, înainte ca civilizația umană să fie preluatăde coronavirus. Dar cred că vom avea o surpriză. Odată ce toată lumea este sănătoasă, și putem călători cu toții, și să facem ceea ce eram obișnuiți să facem, cred că vom descoperi că ne-am depărtat de viețile noastre anterioare. Am început o nouă etapă în dezvoltarea noastră. Nu cred că oamenii se vor întoarce să lucreze în birouri, deși unii o vor face. Nu cred că oamenii vor cădea din nou în „mania călătoriilor” care a cuprins lumea ca o pandemie înainte de Covid-19, și nu cred că vom ieși în oraş la fel de mult cum o făceam, chiar dacă vom fi în siguranță.

Cred că ne-am maturizat puțin, am devenit mai aşezaţi. Se spune că oamenii sunt ființe sociale și au nevoie de oameni în jurul lor, dar chiar suntem așa? Avem nevoie de locuri de muncă pentru că avem nevoie de venituri, deci socializăm cu colegii, dar suntem ființe sociale? De asemenea, avem nevoie de confirmare, pe care o putem obține doar de la alte persoane, așa că trebuie să comunicăm cu ceilalți, să încercăm să-i dominăm, să obținem aprobarea lor sau să-i subordonăm. Dar acestea nu sunt nevoi sociale; sunt nevoi egoiste care necesită satisfacție.

Mi se pare că virusul ne-a dat noi bucurii, de a fi cu noi înșine sau cu familiile noastre și de a ne bucura de acest lucru mai mult decât de a concura cu restul lumii pentru putere și prestigiu, așa cum am făcut înainte, adeseori din lipsă de alegere. În mod clar, nu toată lumea s-a schimbat în acest fel, dar sunt sigur că s-au schimbat destui oameni pentru a face schimbarea simțită, durabilă și în creștere.

Când suntem tineri, ne uităm la ceilalți și imităm ceea ce fac ei. Pe măsură ce creștem, dezvoltăm o personalitate mai individuală și tendința noastră instinctivă de a urmări turma se diminuează. Cred că omenirea trece printr-o fază similară. Vom începe să ne întrebăm mai des: „Pentru ce? Merită? Voi obține vreun beneficiu real din a face ceea ce face toată lumea?

Încă nu știu ce va înlocui vechile noastre plăceri, ce va veni în locul călătoriilor, de exemplu. În mare măsură, acest lucru depinde de liderii de opinie și de oamenii din vârf, care vor să ne ademenească să cheltuim bani pe lucruri care nu ne oferă satisfacții durabile, deoarece este profitabil pentru ei. În orice caz, mi se pare că am coborât din frenezia noastră pre-Covid și acum vom fi mai stabili, mai compleţi sau, cu alte cuvinte, mai maturi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: