“Încotro aleargă China, şi de ce?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinÎncotro aleargă China, şi de ce?

În ultimul timp, se pare că China funcționează la viteză maximă în toate direcțiile simultan. Numai în ultimele săptămâni, o sondă a aterizat pe Lună, a fabricat și este gata să livreze milioane de vaccinuri, învingând Pfizer și Moderna, s-a confruntat cu Australia asupra controlului Mării Chinei de Sud și a raportat că construiește un imens portavion, genul care poate schimba jocul în arena globală. În plus, este în conflict permanent cu SUA în legătură cu presupuse încercări de interceptare a informațiilor, iar Steven Myers și Keith Bradsher de la New York Times relatează că „liderul Chinei, Xi Jinping, urmărește o strategie pentru a face economia țării mult mai independentă, făcând în același timp alte locuri mai dependente ca niciodată de ea”.

Care este graba? De ce este atât de important ca China să preia lumea? Ei bine, am putea oferi diverse motive politice, sociale și economice pentru care China se străduiește să treacă de la a fi o putere regională și o superputere economică în a fi o superputere militară cu influență în regiuni mult dincolo de regiunea sa. Cu toate acestea, există un motiv mai simplu și mai adevărat: este timpul Chinei.

Așa cum fiecare nou-născut devine un copil și apoi un adult, la fel și țările. China a crescut și, ca toți adulții, își dorește putere și bogăție. După milenii de izolare, China a apărut în secolul anterior ca un uriaș adormit care tocmai s-a trezit. Acum este foarte treaz și își dorește partea, respectul și cuvântul său în lume.

Cu toate acestea, spre deosebire de alte țări care s-au trezit, nu văd China ca reprezentând un pericol imediat. Nu înseamnă că nu s-ar putea dezvolta într-una, dar nu văd o amenințare imediată venind din China.

Mai mult, umanitatea trece în prezent printr-o criză fără precedent de dezintegrare a societății umane și a civilizației umane. Se dezvoltă de ani de zile, dar Covid-19 a agravat și accelerat criza, până la punctul în care țările nu pot ține pasul cu deziluzia oamenilor față de autorități, capitalism, consumism, concurența nesfârșită, ratele crescânde ale depresiei și nemulțumirea generală față de viață, care a pătruns în fiecare familie. Recentele alegeri prezidențiale americane sunt doar o demonstrație a lucrurilor care vor urma în multe alte țări din întreaga lume în viitorul foarte apropiat.

Prin urmare, cea mai urgentă problemă a umanității nu este China, ci deconectarea oamenilor unul de celălalt. China a absorbit în doar câteva decenii realizările și bolile pe care umanitatea le-a acumulat de-a lungul eonilor. Dacă omenirea va restabili acum conexiunile umane și va reconstrui societatea spartă care a devenit Occidentul, China o va absorbi și ea, și va schimba în mod firesc cursul de la construirea de portavioane la ceva mult mai puțin amenințător și mai cuprinzător.

China are o relație foarte bună cu Israelul și o văd ca pe o mare oportunitate. Întrucât stabilirea unui exemplu de unitate este obiectivul principal al Israelului și rolul principal în lume, şi dacă obținem unitatea internă, relațiile noastre bune cu poporul chinez îi vor ajuta să urmeze exemplul.

Aşa cum în prezent, numeroase țări vin în Israel să cumpere noi tehnologii și să le pună în aplicare în țările lor, recent inclusiv țările arabe, dacă dezvoltăm unitatea, țările vor fi și mai fericite să o implementeze în țările lor. În traiectoria actuală a lumii, unitatea va deveni foarte curând marfa cea mai necesară.

Din acest motiv, văd creșterea uimitoare a Chinei ca un alt semn că noi, Israelul, trebuie să ne grăbim să ne unim, aşa încât să putem fi un model al celei mai solicitate mărfi și aşa încât toată puterea care este acum creată în Republica Populară China să nu meargă în direcția greșită.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: