“Lumina de la capătul tunelului COVID-19” (Israel Hayom)

Noul meu articol pe Israel Hayom “Lumina de la capătul tunelului COVID-19

Dorința oamenilor de a scăpa de furtuna coronavirusului și de a reveni la viața normală, a crescut odată cu mărirea ratelor record de infecție de pe glob. Oamenii s-au săturat să audă despre pandemie, dar ea se menţine și nu ne lasă, răspândindu-se și lovind. Cu toate acestea, putem găsi puterea de a naviga în criză, atunci când ne dăm seama că soluția este în mâinile noastre.

„Pentru prima dată în istorie, aproape fiecare om de știință din lume este concentrat pe aceeași problemă … acest lucru începând să dea rezultate reale”, spun academicienii de la Harvard, care subliniază noua eră a cooperării în care am intrat: de a atenua impactul pandemiei în fiecare domeniu al vieții noastre: economie, sănătate, educație, cultură. Milioane de oameni din întreaga lume sunt stresați de variabilele care prezic ceea ce ne așteaptă în viitor. Ce se va întâmpla iarna viitoare în ceea ce privește rata cazurilor de COVID? Câţi alţi oameni vor fi șomeri?

Incertitudinea conturează conștiința noastră colectivă și o pregătește pentru o transformare bruscă. Tocmai acest tip de schimbare de perspectivă – dintr-o perspectivă egoistă, îngustă, către o abordare cuprinzătoare și largă a soluționării provocărilor noastre comune – este ceea ce ne va ajuta să ajungem la o soluție a crizei, la rădăcina cea mai profundă a problemei: disfuncționalitatea relațiilor noastre umane, mai degrabă decât abordarea acesteia doar dintr-o perspectivă științifică, economică sau politică.

Dintr-o lume în care o persoană se vede numai pe sine, trebuie să trecem la o lume în care oamenii se consideră unul pe altul. Dintr-o lume în care nu ne mai oprim să luăm în considerare dacă purtăm sau nu o mască, sau să păstrăm distanța socială, pentru a evita transmiterea unui virus dăunător celor apropiați, trebuie să atingem o realitate în care facem în mod conștient tot ce este necesar pentru a proteja pe ceilalți, în același mod în care am dori ca alții să aibă grijă de sănătatea copiilor noștri.

Sentimentul nostru actual de neputință ne face să fim mai sensibili la relațiile dintre noi. Fără a ne îmbunătăți relațiile umane, nu vom putea să ne asigurăm un viitor bun. În schimb, vom risipi energie și resurse prețioase în războaie și conflicte de interese. Chiar dacă se găsește un leac pentru COVID-19, acesta nu va vindeca fenomenul social al egoismului excesiv, starea care îi determină pe oameni să nu simtă nevoile altora, ci doar propriile cerințe egoiste.

Vaccinul final împotriva tuturor agenților patogeni vizează vindecarea inimilor, neutralizează criticile veninoase și corectează atitudinea noastră exploatatoare față de ceilalți. Natura nu este oarbă și nimic nu are loc întâmplător. Motorul evoluției produce ceea ce percepem ca evenimente negative, astfel încât vom reacționa și vom face conexiuni care ne deplasează în direcția opusă, spre aliniere cu natura. Aceasta este formula pentru evoluția vieții, iar vremurile impun tuturor să realizeze acest lucru. Lumea pe care am construit-o este complet interconectată, dar inimile noastre rămân departe. Această incompatibilitate este exact ceea ce ni se cere să remediem, astfel încât vom funcționa ca un sistem integral, în considerare reciprocă și armonie.

Dacă ne ajutăm unii pe alții să implementăm mentalitatea binelui tuturor, inimile noastre vor fi curățate de atitudini egoiste și alienante, iar toate părțile naturii își vor recupera echilibrul. Preocuparea comună pentru bunăstarea celorlalți va crea soluții pentru fiecare situație posibilă, construind un scut, care ne va proteja de toate situaţiile neplăcute. Atunci vom descoperi că nu este nimic amenințător în natură și că virusul a fost doar mijlocul de a vindeca lumea de ură și consumism excesiv.

Linia finală a acestei formule de securitate și prosperitate este simplă: fără conectarea inimilor vom suferi cu toții, dar sprijinul reciproc va construi o senzație de paradis. Suntem ca o familie blocată împreună într-un tunel. Vom putea vedea lumina de la capătul tunelului, doar cu puterea iubirii.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed