Mă doare că întreaga lume suferă

Cel mai important lucru este să simțim că această criză de astăzi este problemă comună care ne unește și ne ajută să înțelegem că suntem conectați unul cu celălalt.

Cu toții să ne luăm angajamentul ca din acest moment înainte, când ne gândim la coronavirus în raport cu familia noastră, orașul nostru, școala la care va merge copilul nostru și munca noastră, ne vom îngrijora pentru întreaga umanitate.

Vom dori ca întreaga umanitate să fie vindecată de coronavirus, cauzat de egoismul nostru care este revelat tot mai mult în fiecare zi. Dacă ne simțim aproape unii de alții și suntem capabili să ne conectăm și să ne îmbrățișăm, atunci toți virușii vor dispărea.

De îndată ce ne gândim la nenorocirea noastră personală, să o extindem puțin și să ne gândim la problema noastră comună, globală.

Egoiștii sunt de obicei fericiți că întreaga lume suferă pentru că atunci propria lor problemă nu mai pare atât de cumplită, așa cum se spune, „o problemă împărtășită este o problemă înjumătățită.” Dar aici este exact opusul: sufăr pentru întreaga lume. Suferința mea este mult mai mare dacă văd nu numai că am de suferit pentru copiii mei, familie, rude, cunoștințe, dar toată omenirea suferă.

Trebuie să începem să o tratăm diferit. Faptul că toată lumea suferă cu mine nu mă face să mă simt mai bine, ci dimpotrivă, mă doare mult mai mult pentru că întreaga lume suferă.

Din lecția pentru femei 29.08.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: