“Medicina așa cum ar face-o natura” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinMedicina așa cum ar face-o natura

Cu câteva zile în urmă, un medic israelian a scris că după mai bine de 20 de ani de practică a medicinei se trezește de prea multe ori trebuind să spună că nu știe. El spune că virusul Covid a răsturnat totul în profesia sa, iar el și mulți dintre colegii săi se trezesc fără prea multe răspunsuri.

Dacă vrem să devenim sănătoși, trebuie să ne vindecăm atitudinea socială. Acest lucru ne va vindeca societatea, care la rândul ei, ne va vindeca corpurile, iar lumea va fi un loc sănătos și fericit în care să trăim.

Pare că realitatea ne ajunge din urmă în fiecare aspect al vieții noastre. Tot ce am pus pe un piedestal se prăbușește, inclusiv, dacă nu în primul rând, medicina modernă. Am transformat sănătatea într-o afacere, în afaceri, contează banii și nu oamenii.

Mai rău încă, în ultimul an lupta împotriva Covid-19 a devenit o luptă politică pentru putere iar deciziile, care costă vieți și mijloace de trai de milioane, se adresează mai degrabă intereselor partidului decât interesului poporului. La fel ca în toate celelalte, Covid ne-a expus natura și aceasta nu este frumoasă.

Am uitat că, în cele din urmă, corpul uman este cel al unui animal. Așa cum animalele își vindecă natura, așa am putea și noi, dacă am rămâne atenți la natura noastră. În loc de o atitudine de tăiere, înlocuire și cusătură, am fi putut ști cum să ne menținem sănătatea și cum să ne vindecăm ușor și rapid când avem nevoie de ea. Dar a fi sănătos nu este profitabil, așa că suntem învățați să nu ne mai ascultăm pe noi înşine şi să ne îmbolnăvim.

Nu pledez pentru veganism; Pur și simplu subliniez că am devenit surzi față de nevoile naturale ale corpului nostru, care, apropo, sunt foarte puține și nu costă aproape nimic. Dacă am fi mai atenți, am ști ce plante sunt bune pentru ce problemă și cum să ne menținem mai sănătoși.

Trăim în natură; natura ne-a generat, ne susține, totuși când vine vorba de sănătatea noastră, nu avem nicio idee despre cum să o folosim pentru a ne menține sau a ne recâștiga sănătatea. Este ca și cum am fi tăiat cordonul ombilical care ne-a hrănit și acum încercăm să supraviețuim deconectați de mama noastră hrănitoare.

Din păcate, deconectarea noastră este cel mai evident a unora faţăde ceilalţi. Nu numai că ne-am deconectat de la natură; noi în primul rând ne-am deconectat unul de celălalt. Suferim de narcisism moral – ne gândim la modul în care acțiunile noastre mai degrabă ne fac să simțim despre noi înșine, decȃt despre consecințele lor pentru ceilalți. Așa cum tratăm fiecare organ din corpul nostru ca și cum ar fi un sistem independent, ne tratăm pe noi înșine ca indivizi independenți, indiferent de societatea în care trăim. Aceeași abordare care ne îmbolnăvește societatea ne îmbolnăvește corpurile; suntem bolnavi din interior și din afară.

Deci, reconectarea la natură înseamnă reconectarea la orice și la fiecare, simțind că suntem cu toții părți ale unui sistem, care tinde către toate părțile sale, incluzȃndu-ne şi pe noi. Dar o face doar dacă și noi tindem către ea. Dacă vrem să devenim sănătoși, trebuie să ne vindecăm atitudinea socială. Acest lucru ne va vindeca societatea, care la rândul ei, ne va vindeca corpurile, iar lumea va fi un loc sănătos și fericit în care să trăim.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed