Ne naștem într-o lume nouă

Trăim într-o lume care se schimbă chiar în fața ochilor noștri. Întreaga noastră viață poate fi împărțită în două etape: înainte de coronavirus și după acesta.

Viața curgea după o anumită rutină, iar virusul a făcut brusc o schimbare drastică în ea, aducând întreaga umanitate într-o noua stare, care este încă perceputa ca o criză globală.

Criza crește și se adâncește și nu este clar unde va duce, dar este clar că ne conduce către o lume nouă cu care nu suntem încă familiarizați. Această criză este ca o nouă naștere. Însuși cuvântul „criză” (Mashber) provine de la numele pietrei pe care femeile din cele mai vechi timpuri au născut copii. Cu alte cuvinte, criza este locul unei noi nașteri, iar starea actuală, pe care o numim criză, este nașterea unei noi lumi.

Au existat multe crize diferite în istoria omenirii, dar până în prezent, niciuna dintre ele nu a schimbat lumea atât de dramatic. Au fost doar câteva schimbări în societatea umană, în forma ei. Dar criza de astăzi este prima criza reală, deși nu pare încă foarte gravă, deoarece nu este un război, o cădere de meteorit sau o distrugere în masă.

Și totuși, o putem numi criză tocmai pentru că se naște o lume nouă în fața ochilor noștri. În curând vom vedea cum societatea umană, noi, familiile noastre și atitudinea noastră față de lume s-au schimbat. Lumea interioară a unei persoane, percepția sa asupra realității se va schimba și vom vedea o lume nouă.

Încă nu o vedem, la fel ca un bebeluș care este în interiorul mamei sale și nu vede lumea. Dar chiar și atunci când se naște, nu vede nimic la început. Apoi va dezvolta auzul și viziunea și va începe să răspundă pe măsură ce crește și se familiarizează cu lumea.

Este exact la fel cum noi, adulții, trebuie să ne naștem și să ne schimbăm percepția și viziunea pentru a vedea o lume nouă. Se va întâmpla în curând.

Nașterea este o durere imensă, incomparabilă, un sentiment că întregul corp este gata să explodeze. Pe de o parte, aceasta este o afecțiune foarte gravă, critică, care poate pune viața în pericol. În schimb, vedem că nu există nicio alegere: natura ne obligă să trecem prin asta.

Cu toate acestea, nașterea unui copil se bazează pe dorința naturală a unei femei de a avea copii. În plus, există opinia publică care motivează o femeie să nască un copil și nu numai a ei. Natura i-a oferit femeii multă putere pentru a îndura durerile nasterii; aceasta este o stare dificilă și periculoasă.

Întreaga umanitate este în această criză de coronavirus, atât bărbații, cât și femeile. Femeile le reproșau mereu bărbaților că nu cunosc durerile nasterii. Ei bine, acum femeile pot fi satisfăcute: bărbații vor trece prin dureri reale ale nasterii. Vor simți că criza ii sufocă, nu le oferă posibilitatea de a rezista: sunteți cu toții sfâșiați din interior, dar nu puteți face nimic.

Vom putea fi încă născuți prin rugăciune și eforturi de a ne uni. Dar va fi o naștere foarte dificilă și specială, deoarece ne naștem pe noi înșine într-o lume nouă. Trecem granița către lumea spirituală și ne naștem într-o nouă formă.

Din emisiunea KabTV „Femeile în lumea nouă”, 9/7/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed