Nu este sfârșitul lumii, ci direcționarea către avansarea umană

Articolul meu în Newsmax: “Not End of World; Pointing to Human Advancement

Izbucnirea globală a uneia dintre cele mai grave epidemii din istorie – coronavirusul, fenomenele meteorologice extreme, cutremurele din diferite părți ale lumii, toate sunt evenimente care au declanșat previziuni și îngrijorări în ziua de azi.

Convinşi că trăim în vremuri apocaliptice, unii iau măsuri pentru a-și curăța conștiința sau chiar pentru a se pregăti pentru un cataclism. Temându-se de sfârșitul zilelor, un cetățean israelian a înapoiat recent autorităților o piatră de 2.000 de ani pe care a furat-o în urmă cu 15 ani. Alții, din America se pregătesc să trăiască în condiții din epoca de piatră, temându-se că lumea va rămâne complet fără resurse. Cei foarte bogați achiziționează buncăre sau cumpără proprietăți îndepărtate, complet echipate ca adăposturi, pentru a scăpa de ravagiile vremurilor profetice.

Afecțiunile actuale sunt un semn al unei suferinței mai mari, care poate fi anticipat până la punctul de anihilare totală? Răspunsul este nu. Nu există un sfârșit al lumii. Materia nu poate fi distrusă, ea doar devine transformată într-o stare mai bună și mai avansată.

Măsuri corective de la natură

Ceea ce vedem ca amenințări din natură sunt, de fapt, acțiuni serioase pentru a avansa umanitatea, nu pentru a o nimici. Coronavirusul, care se extinde în întreaga lume și sperie umanitatea, este un semnal din natură să oprim viața noastră frenetică pentru o perioadă de timp și să ne regândim traseul. Am abuzat și i-am făcut rău naturii pe nivelurile mineral, vegetal, animal și uman, storcând-o și secând planeta. Ȋn mod obișnuit, pedepsindu-ne printr-un cataclism, coronavirusul ne arată că 90% din tot ceea ce facem este inutil și dăunător lumii.

Ca un tată față de copiii săi care se comportă greșit, strigând și punând presiune asupra lor până își corectează conduita, la fel natura ne spune că trebuie să ne revizuim atitudinile egoiste și distructive unul față de celălalt și față de mediu. Atitudini care duc la exploatarea și manipularea mediului înconjurător și a altor persoane, pentru câștig personal.

Ego-ul uman se dezvoltă ca o boală, care incubează în tăcere, până când izbucnește și slăbește întregul corp. Pentru a-și recupera echilibrul, organismul trebuie să-și oprească rutina zilnică, să stea în pat, să se odihnească și să se recupereze și să își regândească pașii viitori pentru a se vindeca. În același mod, planeta, care acționează ca un singur corp, și-a activat sistemul de autoconservare prin COVID-19, într-un proces de purificare și vindecare de boala egoismului uman supradimensionat.

Mesajul pe care ni-l transmite virusul

Virusul ne transmite un mesaj clar: noi, ca societate umană, suntem bolnavi ca urmare a consumului egoist și a relațiilor dăunătoare, acaparând și încercând să-i controlăm pe ceilalți, în opoziție cu funcționarea sincronizată a naturii, unde prevalează o coordonare precisă și armonioasă între toate elementele sale. Dacă putem învăța această lecție și vom începe să ne corectăm, vom activa forța pozitivă a naturii care restabilește echilibrul.

Individual și colectiv, trebuie să analizăm dacă gândurile noastre sunt în beneficiul altora și să ne comportăm în consecință și, prin aceasta, vom inversa actuala criză printr-o schimbare a gândirii noastre și a relațiilor cu ceilalți.

Bogat sau sărac, deștept sau simplu, puternic sau slab, cu sânge albastru sau un cetățean obișnuit, pandemia nu face nici o diferențiere între noi. Scopul este să ne facă să simțim că toți suntem egali în sistemul integral și circular în care trăim. Recunoașterea egalității noastre este un pas major spre organizarea societății umane într-un mod mai armonios și mai echilibrat cu natura.

Dacă refuzăm să ne îndreptăm către construirea conexiunilor umane pozitive și, în loc de asta, ne întoarcem la starea egoistă anterioară care a dus la criza noastră actuală, ne putem aștepta să ne îndreptăm spre o catastrofă artificială semnificativă, cum ar fi un al treilea război mondial, un nivel cu totul nou de suferință chinuitoare.

Cu toate acestea, suferința suplimentară poate fi evitată dacă vedem toate evenimentele care se desfășoară, ca o oportunitate de a ne conecta într-un mod mai corect între noi și de a începe să ne comportăm în consecință.

Destinul nostru va fi determinat fie de neglijența noastră, fie de responsabilitatea și acțiunile noastre pozitive. Prin urmare, în etapa actuală și vitală a luptei noastre împotriva coronavirusului, ar trebui să înțelegem în mod clar motivul situației în care ne aflăm. Descoperirea crucială și cunoașterea adevăratei boli – natura noastră egoistă distructivă – ne va direcționa către medicament: întărirea senzației de coeziune socială. O astfel de conștientizare va duce la sfârșitul lumii plinȃ de perturbări și dezechilibre pe care o cunoaștem și va semnala începutul unei noi lumi armonioase, plină de un bine abundent.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: