O privire la perspectiva pe termen scurt

Întrebare: Cum se va schimba cererea consumatorului acum în timpul pandemiei? Pe ce ar trebui să se focuseze antrepenorii și afacerile nou începute?

Răspuns: Noi am ajuns la o stare unde umanitatea trebuie să crească în afara egoismului ei. Prin urmare, toate companiile clar egoiste gradual vor păli. Asta este o chestiune a următorilor câțiva ani.

Ideea este că în următoarea generație noi trebuie să ajungem la similaritate cu natura – integralitatea și dependența tuturor față de toată lumea. Deși nouă ni se pare că societatea egoistă se dezvoltă, în general ea deja este în stagnare interioară.

Eu cred că loviturile coronavirusului sunt începutul stagnării. Natura nu ne va mai permite să facem orice vrem cu ea. Nu putem să deschidem orice afacere cu impunitate, nesăbuită absolută și să stricăm mediul doar pentru a face bani și a nu știi ce să facem cu ei.

Avem o sarcină mare înaintea noastră, să înțelegem cum să ne echilibrăm pe noi înșine. Eu cred căci cu eliberarea din autoizolare noi vom începe să simțim pentru prima oară că nu ne putem întoarce la lumea obișnuită egoistă, capitalistă, până în punctul în care vom vedea cum s-au schimbat oamenii. Noi vom vedea că ei sunt dezgustați de tot ce este asociat cu dorința de a câștiga pur și simplu, de a-i suprima pe alții, de a fi mândru de cați bani ai în banca în comparație cu alții.

Ieșirea din criză nu va fi ușoară. Oamenii nu vor vrea cu adevărat să se întoarcă la viețile lor anterioare. Ei dintr-o dată vor simți că nu este ușor, că ei au un fel de altă atitudine în comparație cu perioada pre-coronavirus. Cel puțin noi nu vom deschide frizeriile pentru câini și lucruri ca acestea la fiecare colț. Nu va fi nicio afacere inutilă. Oamenii vor fi încrezători în valorile universale mai normale.

Natura în sine nu ne va mai permite să facem asta, împreună cu situația sociologică. În lume va fi până la 70% șomaj și noi nu vom fi capabili să creăm posturi complet inutile pentru ei.

Ar putea să nu fie viitorul zilei de mâine, însă Cabala sugerează că acești 70% ar trebui să fie trecuți la educația universală și plătiți cu un stipendiu din mărimea salariului lor. Restul de 20 până la 30% din populație va fi angajată în munca necesară, vitală pentru umanitate, nu pentru a vinde, cumpăra și apoi vinde pe chiar mai mult.

Așa văd eu viitorul imediat. Sper foarte mult că va fi așa deoarece dacă nu acum, atunci după o perioadă noi tot vom ajunge la asta.

Noi de asemenea suntem parte din natură și ea nu ne va permite să poluăm mediul mai departe, să irosim resursele naturale și așa mai departe deoarece noi deja am atins o limită rezonabilă. De aceea apar tot felul de viruși. Noi încă avem multe surprize similare de la natură înaintea noastră. Eu cred că coronavirusul este prima etapă a purificării pentru noi.

Dacă cineva vrea să deschidă ceva sau să creeze o anumită afacere, ei ar trebui să acționeze normal, sensibil, cu o probabilitate puternică că ei fac ceva ce oamenii au nevoie și că ei nu se pot descurca cu adevărat fără.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei” 5/24/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed