“O rază de lumină ieșită din pandemie” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “O rază de lumină ieșită din pandemie

Un nor uriaș și gros acoperă planeta și nu există niciun semn că va dispărea în curând. Așa se simt oamenii după atâtea luni de impact al Covid-19 asupra vieții noastre. Omenirea nu vede la orizont o ieșire și începe să se simtă obosită, epuizată și blocată în gânduri negative despre ceea ce ar putea urma. Perspectivele noastre asupra viitorului sunt incerte, iar nedumerirea a devenit un teren propice pentru disperare și depresie. Tot acest întuneric s-ar putea schimba rapid dacă am putea descoperi sursa împlinirii durabile către care criza actuală ne conduce să o descoperim.

Doar atunci când ne conectăm pozitiv cu ceilalți, vom disipa norul care se apropie şi înceţoşează atmosfera actuală și vom transforma clima într-o realitate însorită și strălucitoare.

Pandemia a provocat întreruperi critice în serviciile de sănătate mintală în 93% din țările din întreaga lume, deoarece cererea de sprijin psihologic a crescut dramatic, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Între timp, oamenii de știință avertizează asupra a ceea ce pare a fi un nou val iminent al coronavirusului în iarna viitoare, combinat cu sezonul gripal. Am început să înțelegem că restricțiile privind stilul de viață vor rămâne cu noi pentru o lungă perioadă de timp, cel puțin până la găsirea unui vaccin dovedit și chiar și atunci, nu va exista nicio certitudine absolută cu privire la eficacitatea acestuia, deoarece pot apărea noi mutații ale virusului . Situația noastră schimbă modul în care percepem și ne abordăm viețile.

Unii încearcă să mențină un anumit sentiment de normalitate, merg la muncă – dacă sunt încă destul de norocoși să aibă încă un loc de muncă – și includ în programele lor zilnice exerciții pentru a rămâne în formă și sănătoși. Dar adânc, în interior, bucuria și entuziasmul pentru viață s-au estompat. Suferinţa interioară cauzată de criză, declanșează apatie și amărăciune.

Urmărirea aspirațiilor materialiste și-a pierdut o mare parte din relevanța pe care o avea în trecut, când aveam poftă de putere, bani și statut. Acum, nebunia competiției nesfârșite și căutarea continuă a plăcerilor au devenit preocupări secundare. Și întrucât viața nu mai oferă un scop clar, oamenii se simt copleșiți de oboseală. Unii se luptă să se ridice din pat, căzând în depresie și neputință, în timp ce alții reacționează cu izbucniri furioase împotriva restricțiilor legate de pandemie, blocaje și măsuri de prevenţie.

Aceste manifestări reflectă lipsa de perspectivă asupra viitorului în care nu reușim să vedem nicio compensare pentru suferința cu care ne confruntăm. În mod inconștient, omenirea se întreabă: „De ce trebuie să suportăm această situație? Cu ce scop?” Natura indică tocmai ce are nevoie umanitatea pentru a se schimba. Ne dezvăluie faptul că modul în care ne-am trăit viața până acum, conduşi de impulsurile și acțiunile noastre egoiste, nu mai este posibil. Lumea se dezvăluie din ce în ce mai mult că se comportă ca un sistem complex și mecanic de roți dințate, în care putem garanta funcționarea sa lină doar luând în considerare modul de plasare a angrenajelor complementare și corecte ale tuturor elementelor sale.

Prin urmare, trebuie să ne adaptăm la noua noastră realitate. Nu avem control asupra virusului, dar avem control asupra modului în care ne confruntăm cu consecințele sale, ca societate umană. Prin urmare, trebuie să ne ajutăm reciproc, să rămânem pe linia de plutire în timpul furtunii aduse de pandemie. Este imperativ să găsim modalități de a lupta împotriva stării de disperare generală și de a organiza sisteme de sprijin care să întărească indivizii, pentru a preveni căderea lor în neputință. Cu cât investim mai mult în bunăstarea generală acum, cu atât mai mult vom putea proteja atenția și spiritul bun al societății. Fiecare țară din lume ar trebui să depună toate eforturile posibile pentru a face comunitățile mai coezive, în care nimeni nu este lăsat singur, unde toată lumea are sprijin de grup ca o plasă de siguranță, angajare și opțiunea de a se angaja în activități fizice și sociale, cum ar fi grupuri de jocuri, muzică și sport.

Putem realiza coeziunea dorită în societățile noastre printr-o schimbare fundamentală a valorilor: de la competiţie, individualitate și egoism la cooperativ, conectat și altruism. Când dorința noastră de a ne bucura este redirecționată, atunci când încetăm să ne îndreptăm spre a ne împlini individual și începem să ne îndreptăm spre a-i împlini pe ceilalți, vom găsi cheia fericirii nemărginite, deoarece vom fi liberi de preocuparea noastră de sine, înrobitoare. Doar atunci când ne conectăm pozitiv cu ceilalți, vom disipa norul care se apropie şi înceţoşează atmosfera actuală și vom transforma clima într-o realitate însorită și strălucitoare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: