“Omicron este lovitura precisă a naturii” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Omicron este lovitura precisă a naturii

Woman in protective suit and face mask holding test tube with sample of analysis suspected to be infected with Omicron coronavirus variant COVID-19 2019-nCoV. Concept photo. Photo illustration. (Photo by Maxym Marusenko/NurPhoto)

Nu am terminat cu Delta, iată că vine Omicron! Se spune că noua tulpină de coronavirus este de cinci ori mai infecțioasă, dar încă nu există dovezi că ar provoca boli grave la persoanele vaccinate. Precizia naturii este uluitoare. Ca un judecător priceput, ne pedepsește pentru păcatele noastre. Cu toate acestea, se aseamănă mai mult cu îndemnul educațional al unui director de școală, decât cu mânia unui Dumnezeu răzbunător. Lecția sa este unitatea. În măsura în care refuzăm să învățăm, avertismentul virusului va deveni mai ferm.

Încă din zorii civilizației am încercat să biruim natura. Este cam la fel de inteligent ca un făt care încearcă să-și învingă mama. Dar atunci, nu am fost niciodată deștepți decât în propriii noștri ochi.

Deci, în timp ce întreaga natură funcționează armonios, noi interferăm cu fiecare proces, perturbând și tulburând ordinea naturală a lucrurilor, în loc să ne alăturăm ei în încercarea noastră de a face reguli. Când lucrurile nu funcționează așa cum credeam noi, pentru că o mașină nu poate funcționa imediat după ce o spargi, încercăm să o reparăm și să dovedim superioritatea inteligenței noastre.

Aceste „fapte” rup firele împletite ale naturii, sfărâmă ţesătura care ne susține pe toți și declanșează numeroasele fenomene adverse pe care le-am experimentat. Cel mai recent dintre aceste fenomene adverse este Covid, dar dacă continuăm să ignorăm regulile de bază ale naturii – reciprocitatea și echilibrul – nu va fi ultima și cu siguranță, nu va fi cea mai grea „bătaie” pe care o va oferi natura.

Dacă vrem să schimbăm cursul și să ne îmbunătățim cu adevărat situația, trebuie să începem cu atitudinea noastră. Nu putem menține o atitudine egocentrică și să ne așteptăm să funcționeze într-un mediu conceput pentru bunăstarea comunității.

Natura este un tot integral. Părțile sale sunt interconectate. Dacă o parte este disfuncțională, toată natura este disfuncțională. Acesta este motivul pentru care natura menține bunăstarea tuturor elementelor sale, și nu doar a unei specii sau alteia de animale, plante sau minerale.

Toate speciile se supun acestei legi a reciprocității cu excepția omului, ceea ce înseamnă că suntem singurul element disfuncțional din natură. Cu alte cuvinte, toate fenomenele negative pe care le experimentăm sunt faptele noastre proprii, create de mentalitatea noastră egocentrică.

Prin urmare, pentru a trăi o viață bună, nu trebuie să schimbăm nimic în realitatea însăși; trebuie să ne schimbăm gândirea. Dacă ne gândim la unitate mai degrabă decât la individualitate, vom aduce beneficii tuturor, inclusiv nouă înșine. Dacă vedem bunăstarea umanității și a naturii ca parte integrantă a propriei noastre bunăstări, vom vedea realitatea așa cum este cu adevărat, iar acțiunile noastre vor avea acelaşi succes. O mentalitate colectivă este singura modalitate de a prospera într-o lume care este construită ca un colectiv. Atitudinea noastră actuală nu va aduce nimic altceva decât pieirea.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: