Omul—Cel mai înalt nivel al Naturii

Întrebare:  De ce este omul coroana naturii? Poate că există ființe mai dezvoltate în natură și viața noastră depinde de ele?

Răspuns:  Vedem din sistemul nostru de cunoștințe și senzații că omul este ființa cea mai înaltă.

Deși, desigur, cu greu putem fi numiți coroana naturii, deoarece egoismul nostru distruge totul. Dar în cadrul sistemului naturii minerală, vegetală, animală și umană, omul este vârful creației, dăunător și cu foarte multe defecte, dar totuși apogeul. Dacă se corectează, și se poate schimba pe sine, atunci va fi cu adevărat vârful, în toate sensurile.

Noi, oamenii, suntem scopul final al creației, nu în forma noastră actuală, ci în cea pe care o putem și trebuie să o atingem.

Această formă de existență va fi obținută atunci când vom depăși natura noastră egoistă cu care ne-am născut și în care ne-am dezvoltat. De aceea, trebuie să ajungem la realizarea ei ca rău, opusul sistemului general, dorința comună integrală.

Când ne corectăm dorința noastră egoistă către una altruistă, distanța și separarea noastră către conexiune și apropiere, vom deveni cu adevărat cel mai înalt nivel al naturii.

Din KabTV “Era Post-Coronavirus” 4/30/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed