“Pentru a rezolva criza migranților —Redefiniți criza umanitară” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinPentru a rezolva criza migranților —Redefiniți criza umanitară

Fox News a raportat că doar în martie, „ofiţerii de frontieră au întâlnit 172.000 de migranți la frontieră … o creștere de 71% față de februarie și ultimul indicator al amplorii crizei la frontiera sudică. Cei 172.000 de migranți … au inclus 18.890 de copii neînsoțiți – o creștere de 100% față de numărul deja ridicat întâlnit în februarie și cel mai mare număr înregistrat.” Odată ce au trecut granița, acești copii sunt înghesuiți în „cazări” unde mii ocupă spații care au fost construite pentru a adăposti nu mai mult de 250 de copii. Aceste adăposturi nu sunt doar supraaglomerate, ci sunt un teren de proliferare pentru agresiuni violente și sexuale asupra copiilor neajutorați. Deja, poveștile provenite din aceste locuri sunt sfâșietoare. Din toate punctele de vedere, aceasta este o criză umanitară îngrozitoare, iar soluția ei nu se vede nicăieri.

Cred că trebuie să redefinim „criza umanitară” pentru a include partea umană a crizei chiar înainte de a lua în considerare partea materială. Motivul pentru care se întâmplă aceste crize este că oamenii nu primesc educația adecvată înainte de a emigra. Li se promite o țară cu oportunități nelimitate și ajung în cuști, sau în tabere de refugiați, sau sunt lăsați din autobuze într-un oraș mic în mijlocul pustietății și rămân singuri.

În prezent, o criză umanitară este definită ca „o serie de evenimente care amenință, în termeni de sănătate, siguranță sau bunăstare a unei comunități sau a unui grup mare de oameni”. Pentru a rezolva astfel de crize, diferite organizații de ajutor oferă asistență materială celor afectați de situația dificilă. În acest fel, nu prevenim viitoarele crize, nu ajutăm persoanele afectate de acestea, ci doar le menținem în viață și suferință. Aprovizionarea de urgență a hranei, a corturilor și asistenței medicale de bază poate arăta bine în imaginile difuzate pentru a atrage mai multe fonduri pentru organizațiile care prosperă din suferința victimelor, dar acestea nu fac nimic pentru a rezolva problema.

Prin urmare, cred că trebuie să redefinim „criza umanitară” pentru a include partea umană a crizei chiar înainte de a lua în considerare partea materială. Motivul pentru care se întâmplă aceste crize este că oamenii nu primesc educația adecvată înainte de a emigra. Li se promite o țară cu oportunități nelimitate și ajung în cuști, sau în tabere de refugiați, sau sunt lăsați din autobuze într-un oraș mic în mijlocul pustietății și rămân singuri.

O frontieră ar trebui închisă pentru toată lumea, cu excepția celor pe care o țară dorește să-i admită, după testarea că solicitanții îndeplinesc criteriile cerute. Dacă oamenii doresc să emigreze într-o țară nouă pentru a-și îmbunătăți starea, ar trebui mai întâi să facă pregătirile necesare: să învețe limba noii țări, să dobândească abilitățile de muncă necesare, astfel încât să nu devină o povară pentru sistemul de bunăstare al noii țări, și familiarizați cu civismul de bază al viitorului lor cămin.

Situația actuală în care oamenii iau cu asalt granița este o rețetă pentru dezastru. Deja se întâmplă, dar va deveni mult mai rău! În cuvinte simple, este o politică suicidară. Dacă va continua, vom începe să vedem migrația în direcția opusă, unde cei educați și bogați se „mută” în societăți mai durabile. Primirea atâtor migranți în Statele Unite zdruncină stâlpii democrației. Nu va trece mult până se vor prăbuși, iar America va cădea de la apogeu la pământ.

Totuși, atât timp cât acest scenariu nu s-a materializat, este posibil să-l evităm. Este nevoie de hotărâre, dar nu văd ce altă opțiune are această națiune puternică.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed